Tarta Z Ajerkoniakiem Żurawinowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 88 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać dżem żurawinowy, wanilia, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Z Ajerkoniakiem, Sernik Z Ajerkoniakiem Żurawinowym, oraz Babeczki Z Ajerkoniakiem-Żurawiną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pulse razem wszystkie składniki skórki w robocie kuchennym tylko do formy ciasta. Nacisnąć ciasto równomiernie na dolną i górną stronę patelni z mąką palcami. Schłodzić skorupę do jędrności, około 30 minut.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić ciężarami ciasta, a następnie piec, aż brzeg będzie bladozłoty, 20 do 25 minut. Ostrożnie usunąć folię i ciężarki ciasto i piec powłoki, aż krawędź jest złoty, a dół jest blado złoty, 15 do 20 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu.
Obniżyć temperaturę pieca do 149°.
W oczyszczonym robocie kuchennym mieszamy serek śmietankowy, Creme fraîche i cukier, aż do uzyskania kremowej konsystencji, około 1 minuty.
Dodać całe jajka, żółtka, bourbon, wanilię, gałkę muszkatołową i sól i proces do uzyskania gładkiej masy.
Roztopić dżem z wodą w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając do uzyskania gładkości.
Połowę dżemu równomiernie rozprowadzić na dnie skorupy (zachowując pozostały dżem w rondlu).
Pozostaw warstwę dżemu, aż ustawi się, około 5 minut, a następnie delikatnie wlej na nią mieszankę twarogu.
Przykryć krawędź skorupy tarty tarczą lub folią i piec, aż wypełnienie jest ustawione, ale nadal drży lekko w środku, 35 do 40 minut (nadzienie będzie nadal ustawione, gdy ostygnie).
Chłodna tarta całkowicie w patelni na stelażu. Podgrzać pozostały dżem na małym ogniu, mieszając, aż do wylewania, następnie zalać nadzieniem i równomiernie rozprowadzić szpatułką. Tarta Chill, uncovered, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Tuż przed podaniem usuń stronę patelni.