Tarta Z Ajerkoniakiem Żurawinowym

Tarta Z Ajerkoniakiem Żurawinowym
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 88 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać dżem żurawinowy, wanilia, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Z Ajerkoniakiem, Sernik Z Ajerkoniakiem Żurawinowym, oraz Babeczki Z Ajerkoniakiem-Żurawiną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pulse razem wszystkie składniki skórki w robocie kuchennym tylko do formy ciasta. Nacisnąć ciasto równomiernie na dolną i górną stronę patelni z mąką palcami. Schłodzić skorupę do jędrności, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
2
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
3
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić ciężarami ciasta, a następnie piec, aż brzeg będzie bladozłoty, 20 do 25 minut. Ostrożnie usunąć folię i ciężarki ciasto i piec powłoki, aż krawędź jest złoty, a dół jest blado złoty, 15 do 20 minut więcej. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
4
Obniżyć temperaturę pieca do 149°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
1
W oczyszczonym robocie kuchennym mieszamy serek śmietankowy, Creme fraîche i cukier, aż do uzyskania kremowej konsystencji, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
16 Wafli Czekoladowych16 Wafli Czekoladowych
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Dodać całe jajka, żółtka, bourbon, wanilię, gałkę muszkatołową i sól i proces do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
3
Roztopić dżem z wodą w małym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, mieszając do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
4
Połowę dżemu równomiernie rozprowadzić na dnie skorupy (zachowując pozostały dżem w rondlu).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
5
Pozostaw warstwę dżemu, aż ustawi się, około 5 minut, a następnie delikatnie wlej na nią mieszankę twarogu.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Wafli Czekoladowych16 Wafli Czekoladowych
DżemDżem
1
Przykryć krawędź skorupy tarty tarczą lub folią i piec, aż wypełnienie jest ustawione, ale nadal drży lekko w środku, 35 do 40 minut (nadzienie będzie nadal ustawione, gdy ostygnie).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2
Chłodna tarta całkowicie w patelni na stelażu. Podgrzać pozostały dżem na małym ogniu, mieszając, aż do wylewania, następnie zalać nadzieniem i równomiernie rozprowadzić szpatułką. Tarta Chill, uncovered, aż ostygnie, co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
3
Tuż przed podaniem usuń stronę patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn