Tarta serowo-cebulowa
Tarta serowo-cebulowa to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 10g białka, oraz 39g tłuszczu. 136 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka pot podwójnej śmietany, sól, jajka, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kije do desek serowych, Cheeseboard pasta Piec, oraz Suflet serowy i sałatka sezonowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż mąkę, masło i sól do miski robota kuchennego, a następnie pulsuj, aż mieszanka wygląda jak drobne okruchy. Spryskaj 4 łyżkami zimnej wody, a następnie pulsuj do ciasta. Obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię, uformować w gładki dysk, następnie owinąć i schłodzić przez co najmniej 10 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Ciasto rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni, aż będzie wystarczająco duże, aby wyłożyć 23-centymetrową puszkę z luźnym dnem. Wyłożyć puszkę z ciastem, pozostawiając nadmiar ciasta zwisający. Wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wypełnić fasolą do pieczenia.
Piec na blasze do pieczenia przez 15 minut. Wyjąć papier i fasolę, a następnie piec przez 10 minut więcej, aż blady złoty i gotowane. Użyj ząbkowanego noża, aby przyciąć poziom ciasta, a puszka oparcie noża płasko na krawędzi puszki pomoże osiągnąć równomierne wykończenie.
Podczas gdy ciasto gotuje, cebulę zmiękczyć w oleju na średnim ogniu przez 10 minut, aż złoty. Ubić jajka i śmietanę, następnie doprawić do smaku. Twarde sery pokruszyć i posiekać lub pociągnąć kremowy ser na małe kawałki. Ser roztrzepać w cieście, dodać cebulę, następnie wlać mieszankę jajeczną. Obrócić piekarnik do 160C / wentylator 140C / Gaz 3 i piec przez 40 minut, aż zestaw i lekko złoty.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Tarta cebulowa może być połączona z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jedno wino, którego możesz spróbować, to markus Huber Sparkling rosé. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Markus Huber Sparkling Rose
Jasny łososiowy kolor z czerwonawym złotem gra lekkiego, Delikatnego, persistet musseux, delikatny, świeży i bardzo ożywczy nos, owoce i przyprawy z nutami świeżych wiśni i leśnych jagód, wyrafinowana nuta cytrusów. Wytrawne, owocowe, ale kremowe na podniebieniu, drobno tkane z elegancką kwasowością i ekstraktem mineralnym, bardzo harmonijna struktura.