Tarta pomidorowa ze skórką z cheddaru
Tarta pomidorowa z cheddarem wymaga ok. 1 godzina i 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 468 kalorii, 13g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.17 za porcję. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 16 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka musztardy dijon, masło, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Placek pomidorowy z skórką z cheddaru, Skórka Z Cukinii Pomidor Bazylia Tarta, oraz Pomidorowa tarta Pesto z kalafiorową skórką.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Mieszamy mąkę, masło i cheddar w maszynce, aż mieszanina będzie przypominać bułkę tartą, następnie dodajemy jajko i ponownie mieszamy, aż uformuje się kulka.
Lekko odkurzyć chłodną powierzchnię mąką i rozwałkować ciasto. Wyłożyć 24 cm luźną blachę z ciastem, następnie schłodzić przez 10 minut. Ciasto wyłożyć papierem tłustym, wypełnić fasolą do pieczenia i piec 15 min.
Usuń papier i fasolę do pieczenia i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut, a następnie wyjmij z piekarnika.
Wymieszać razem musztardę Dijon i crme frache i równomiernie rozprowadzić na bazie ciasta. Pomidory pokroić na pół, usunąć łodygę i ułożyć w foremce do ciasta.
Posypać tymiankiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Odstawić tartę na środek piekarnika i gotować przez 30 min. Zmniejsz temperaturę do 150C / wentylator 130C / Gaz 2 i gotuj przez kolejne 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.