Tarta Pomarańczowa Mokka
Tarta z pomarańczowej Mokki może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis serwuje 16 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 18g tłuszczu i w sumie 285 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jajek, masła, espresso w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co nie jest tak spektakularne. Ciepły Mokka Kwaśny, Mięta Pieprzowa Mokka Krówka Tarta, oraz Bezglutenowa Tarta Miętowa Mokka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W przypadku kandyzowanej Skórki, zdobądź pomarańcze ostrym nożem, cięcie skórki na cztery sekcje w kształcie klina. Poluzuj skórkę łyżką i usuń; zachowaj owoce do innego użytku.
Umieść skórkę w małym ciężkim rondlu i zalej zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Odpływ. Ostudzić przez 5 minut. Ostrożnie zeskrob nadmiar miazgi ze skórki.
Pokrój skórkę na 1/4 cala. paski.
W innym rondlu połącz cukier i wodę; gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści.
Dodaj paski skórki pomarańczowej; gotować delikatnie przez 10-12 minut. Za pomocą łyżki cedzakowej przenieś paski na ruszty; odstawić na 3 godziny lub do wyschnięcia.
W razie potrzeby zwiń paski w dodatkowy cukier.
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier i sól.
Dodaj żółtko. Stopniowo dodawaj mleko, podrzucając widelcem, aż utworzy się kulka.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na 13 cali. koło. Naciśnij na dole i w górę boków nie natłuszczonego 11-calowego. karbowana tarta z wyjmowanym dnem.
Piec w temperaturze 450° przez 10 minut. Ostudzić na ruszcie. Zmniejsz temperaturę do 350°.
W małym rondelku rozpuść czekoladki i masło na średnim ogniu. W dużej misce wymieszaj cukier, mąkę i proszek do espresso.
Ubij jajka i mieszankę czekolady, aż się połączą.
Dodaj likier, skórkę pomarańczową i sól; wlać nadzienie do przygotowanej muszli.
Piec w temperaturze 350° przez 12-15 minut lub do momentu, gdy środek się ustawi, a góra stanie się matowa. Ostudzić całkowicie na ruszcie.
W przypadku ganache umieść czekoladki i proszek espresso w małej misce. W małym rondelku zagotuj śmietanę.
Polej czekoladą; ubijaj, aż będzie gładka.
Polać tartą; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut lub do zastygnięcia.
Tymczasem w dużej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier i Likier cukierniczy; ubijaj, aż utworzą się sztywne szczyty.
Podawać z cierpką i kandyzowaną skórką.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to świetny wybór na Tart. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "