Tarta Nerkowca
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Ten przepis służy 10. Jeśli 1,26 zł za porcję spada w budżecie, nerkowca tarta może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, masła, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Czekoladowo-Nerkowca-Żurawinowa, Tarta bananowa, kokosowa i nerkowca, oraz Vegan Nerkowca Creme Pear Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce wymieszać mąkę i cukier razem. Używając blendera do ciast lub opuszkami palców, przerabiaj masło na mieszankę, aż będzie przypominało Gruboziarnisty posiłek.
Posypać 3 do 4 łyżek jajecznej wody i wymieszać palcami, aż ciasto połączy się w kulkę. Pracując na lekko posypanej mąką powierzchni, weź kawałki ciasta wielkości jajka i rozsmaruj je piętą dłoni na 6-calowe smugi. Zeskrobać wszystkie smugi ciasta i ułożyć je jeden na drugim, tworząc dysk. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub na noc.
Ustaw stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Lekko posmaruj 9 1/2-calową patelnię z wyjmowanym dnem.
Na lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj ciasto na 11 1/2-calowe koło. Ciasto wyłożyć na przygotowaną patelnię. Przyciąć nadmiar ciasta na 1-calowy zwis i podwoić ciasto na siebie, aby wzmocnić boki(zachowaj wykończenia dla każdej awaryjnej mozaiki). Przechowywać w lodówce przez 20 minut.
Linia powłoki tart z folii aluminiowej i wagi w dół z suszonych fasoli lub ciężarów pie.
Zdjąć folię i piec przez 5 minut dłużej lub do lekko rumiane. Wszelkie widoczne otwory w skorupie załatać zarezerwowanymi kawałkami ciasta.
Umyj skorupę z myciem jajkiem i wróć do piekarnika na 5 minut, aż umycie będzie błyszczące i nie będzie cieknące.
Przenieś do stojaka, aby schłodzić i obniżyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F.
Rozłóż orzechy nerkowca w częściowo upieczonej skorupie i przykryć nadzieniem nerkowca, upewniając się, że orzechy są pokryte.
Piec przez 30 minut lub aż małe pęcherzyki pojawią się na brzegach tarty, a środek wygląda ledwo ustawiony.
Przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Widelcem wymieszaj wodę, mąkę i żółtko w małej misce, aby umyć jajko. Przykryć i przechowywać w lodówce.
W dużej misce, lekko ubić cukier i jajka razem.
Dodać syrop kukurydziany, rum, i wanilia i ubić tylko do mieszanki.
Wymieszać z roztopionym masłem.