Tarta MIODOWA, daktylowa i orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj miodu, daty i tarty Pekan. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jaj, cukier, woda z lodem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pekan, Daktyl I Miód Savarin, Plaster Miodu, Sorbet Jogurtowy, Tarta Miodowo-Orzechowa, oraz Date Pecan Pie.
Instrukcje
Używając włączania / wyłączania, mieszaj mąkę, masło i sól w procesorze, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Mieszaj, używając włączania/wyłączania, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej lodowatej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli są suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Przenieś do 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem.
Odetnij wszystkie, ale 1/4 cala zwisu, pozostawiając boki ciasta wyżej niż boki patelni. Zamrozić skórkę 15 minut. Skórkę wyłożyć folią i suszoną fasolą.
Piec, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Piec skorupę do złotego, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 15 protokół. Fajna skórka na stojaku. Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Ubić żółtka, 4 łyżki cukru, miód, bourbon, wanilia i sól w dużej misce, aż będą gęste. Ubij w mące i sodzie oczyszczonej, a następnie daktyle i orzechy pekan.
Białka ubić w średniej misce do uzyskania miękkich szczytów.
Dodać 2 łyżki cukru; ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć w mieszankę daktylową w 3 dodatkach.
Rozprowadzić nadzienie w skorupie.
Piec tarta aż nadzienie jest dmuchany, głęboki brązowy, i po prostu ustawić w centrum, o 40 protokół. Chłodna tarta na stojaku co najmniej 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną. czy tarta z wyprzedzeniem może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.