Tarta MIODOWA, daktylowa i orzechowa

Tarta MIODOWA, daktylowa i orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj miodu, daty i tarty Pekan. Jedna porcja zawiera 375 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jaj, cukier, woda z lodem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pekan, Daktyl I Miód Savarin, Plaster Miodu, Sorbet Jogurtowy, Tarta Miodowo-Orzechowa, oraz Date Pecan Pie.

Instrukcje

1
Używając włączania / wyłączania, mieszaj mąkę, masło i sól w procesorze, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
2
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Mieszaj, używając włączania/wyłączania, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej lodowatej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli są suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia. Rozgrzej piekarnik do 218°.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
4
Przenieś do 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Odetnij wszystkie, ale 1/4 cala zwisu, pozostawiając boki ciasta wyżej niż boki patelni. Zamrozić skórkę 15 minut. Skórkę wyłożyć folią i suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
6
Piec, aż strony są ustawione, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Usunąć folię i fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec skorupę do złotego, piercing widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 15 protokół. Fajna skórka na stojaku. Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Ubić żółtka, 4 łyżki cukru, miód, bourbon, wanilia i sól w dużej misce, aż będą gęste. Ubij w mące i sodzie oczyszczonej, a następnie daktyle i orzechy pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
DaktyleDaktyle
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Białka ubić w średniej misce do uzyskania miękkich szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać 2 łyżki cukru; ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Białka złożyć w mieszankę daktylową w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DaktyleDaktyle
4
Rozprowadzić nadzienie w skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
5
Piec tarta aż nadzienie jest dmuchany, głęboki brązowy, i po prostu ustawić w centrum, o 40 protokół. Chłodna tarta na stojaku co najmniej 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z bitą śmietaną. czy tarta z wyprzedzeniem może być wykonana 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn