Tarta Lodowa Gingersnap Crumble z grubym sosem ananasowym
Tarta z lodami Gingersnap Crumble z grubym sosem ananasowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 834 kalorii, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz grubo połamane gingersnaps, superpremium vanillan ice cream, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Tarta Lodowa Gingersnap Crumble z grubym sosem ananasowym, Lemon Curd & Honey Ice Cream With Gingersnap Cookie Crumble, oraz Tarta z kruszonką jagodową z twarogiem bitą śmietaną.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Roztopić masło. W maszynce zmielić gingersnaps drobno okruchy i dodać masło i cukier, pulsując aż do wymieszania.
Posyp 1 szklankę (Nie zapakowanej) mieszaniny okruchów na dnie patelni i naciśnij szpatułką offsetową.
Posypać 1/2 szklanki mieszaniny okruchów wokół krawędzi patelni i palcami docisnąć stronę patelni. Ostrożnie linia powłoki z folią, składany na krawędzi, aby całkowicie pokryć okruchy, i dodać ciężarki ciasto lub surowy ryż.
Pozostałą mieszaninę okruchów posypać na płytkiej patelni do pieczenia.
Piec okruchy mieszaniny w dolnej trzeciej piekarnika 12 minut i piec powłoki w górnej trzeciej 20 minut. Chłodna mieszanka okruchów w patelni do pieczenia na stojaku, a gdy okruchy są wystarczająco chłodne, aby sobie z nimi poradzić, palcami rozbij wszelkie duże grudki. Schłodzić skorupę w folii w patelni na innym stojaku 15 minut. Ostrożnie usunąć folię i ciężary lub ryż i całkowicie ostudzić skorupę (skorupa może być miękka w środku, ale będzie jędrna, gdy ostygnie). Lekko zmiękcz lody i złóż na pół mieszanki okruchów. Łyżka mieszaniny lodów do skorupy, wygładzanie góry, i posypać pozostałą mieszaninę okruchów. Tarta zamrozić, aż lody będą twarde, około 2 godzin. Tarta utrzymuje się, zamrożona i luźno przykryta, 3 dni.
Skórkę z ananasa i ćwierć ananasa pokroić wzdłuż.
Odetnij rdzeń i pokrój ćwiartki ananasa w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. W suchym 2 - do 3-kwartowym ciężkim rondlu gotować cukier na umiarkowanie małym ogniu, powoli mieszając widelcem (aby cukier równomiernie stopił się), aż stopi się i blado złocisty. Gotować karmel, bez mieszania i delikatnie obracając patelnię, aż złoty.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać ananasa (mieszanina energicznie paruje, a karmel twardnieje). Gotować mieszaninę, mieszając, 5 minut, lub do rozpuszczenia karmelu, i ostudzić sos do temperatury pokojowej. SOS Chill, pod przykryciem, co najmniej 2 godziny i do 5 dni.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka Gingersnap świetnie komponują się z Cream Sherry, Maderą i Prosecco. Słodkie szampańskie Prosecco nie przytłacza prostego cukru ani kruchych ciastek, słodką śmietankową sherry uzupełnia przyprawione ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie pasują do ciastek z orzechami. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "