Tarta limonkowa z jeżynami i jagodami
Tarta limonkowa z jeżynami i jagodami może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 91 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soku z limonki, jeżyny, dżem z jeżyn i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta Limonkowa Z Jeżynami, Tarta Ganache Z Bitą Miętą Z Jeżynami, oraz Kremy cytrynowo-limonkowe z jeżynami.
Instrukcje
Ustaw cienkie metalowe sitko overmedium miski i odstawić.
W innym średnim metalbowlu ubić jajka, jajka i cukier.
Wlać sok z limonki. Ustaw bowlover duży rondel z delikatnie gotowanymwoda (nie pozwól dno miski touchwater).
Ubijaj stale, aż skrzep zgęstnieje i termometr do natychmiastowego odczytu włożony do skrzepu rejestruje 178 ° F do 180 ° F, około 6 minut. Natychmiast wlać twaróg through preparowane sitko ustawione nad miską.
Dodać masło do ciepłego napinanego twarogu; odstawić na 1 minutę, a następnie ubijać do wymieszania i wygładzenia. Pressplastic owinąć bezpośrednio na powierzchnię twarogu,całkowicie pokrywając. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie,około 4 godzin. DO AHEAD: twarog wapienny może być stosowany do 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Za pomocą miksera elektrycznego, beatbutter i cukru w średniej misce, aż dobrze zmiksowane, 1 do 2 protokół.
Dodać mąkę i sól i wymieszać na niskiej prędkości, aż mieszanina przypomina duży groch.Używając rąk, zagniataj w misce, aż ciasto się połączy.
Przenieś ciasto na tartapan o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Łamać kawałki doughinto, a następnie naciśnij ciasto równomiernie upsides i na dno patelni. Okładka i 1 godzina. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 177°. Odkryj crustand piec do złotego koloru, o 35minutes. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu.
Usuń boki z tarty panand miejsce skorupy na talerzu.
Wapno rozprowadzić równomiernie w upieczonej skórce. Ułóż blackberriesw 2 koncentrycznych kręgach tuż wewnątrz krawędzi tart.Kopiec jagód w centrum tarty.
Placejam w małej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski.
Podgrzewaj mikrowave, aż dżem się stopi, około 15 sekund.
Trzepaczka poluzować i zmiksować, dodającwoda przez łyżeczki do herbaty, jeśli grube.
Szczotkuj jagody jamover. Czy z wyprzedzeniem: tarta może być wykonana do 8 godzin wcześniej. Chill uncovered.
Naciśnięcie plastikowej folii bezpośrednio na powierzchnię twarogu wapiennego sprawia, że skóra nie tworzy się, ponieważ ostre dreszcze.
Szczotkowanie jagód za pomocą małego dżemu z jeżyn nadaje owocom błyszczące, cukiernicze wykończenie.