Tarta Kremowa Z Rabarbarem
Need a deser wegetariański? Rabarbar krem tarta może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 1 i kosztuje $4.39 za porcję. Jedna porcja zawiera 2599 kalorii, 24g białka, oraz 133g tłuszczu. Jest idealny do Dzień Matki. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Jeśli masz orzechy laskowe, mąkę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Rabarbarowa Tarta Streusel Z Brązowym Cukrem-Lody Śmietankowe, Tarta Kremowa Z Rabarbarem, oraz Tarta truskawkowo-Rabarbarowa z kremem morelowym.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350ºF. Masło spingform pan, 9x3 cale, lub 9-calowy kwadratowy patelni.
Wymieszać 1 1/2 szklanki mąki i brązowy cukier w średniej misce.
Pokrój na maśle, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż będą kruche. Rezerwa 1/2 mieszanki szklanki do polewy. Naciśnij pozostałą mieszaninę na dnie i 1 1/2 cala w górę strony patelni.
Piec 15 minut lub do złotego koloru i ustawić.
Beat jajka z mikserem elektrycznym na dużej prędkości 1 minutę, aż cytryny kolorowe. Ubić w cukrze, 2 łyżki mąki, sól i pół na pół.
Na ciepłą skórkę posypać rabarbarem.
Mieszankę jajeczną zalać rabarbarem.
Dodać orzechy laskowe do reserved crumbly mieszaniny; posypać wierzchu.
Piec 40 do 45 minut lub aż zestaw i nóż włożony do środka wychodzi czysty. Schłodzić co najmniej 2 godziny przed podaniem. Uruchom metalową szpatułkę wzdłuż boku tarty, aby poluzować; Usuń stronę patelni. Przechowywać w lodówce.