Tarta karmelowo-orzechowa z polewą czekoladową może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 444 kalorie, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ścinane migdały, cukier puder, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta czekoladowa, karmelowa i orzechowa, Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska), oraz Ciasto jabłkowo-orzechowe z polewą karmelową.
Instrukcje
1
Wymieszać mąkę, migdały, orzechy włoskie i sól w procesorze, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Orzechy Włoskie
Mąka Uniwersalna
Orzechy
Sól
2
Dodać cukier puder i połączyć za pomocą włączania / wyłączania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
3
Dodać masło; za pomocą włączania / wyłączania, pokroić, aż powstanie gruba Mączka. Po uruchomieniu maszyny powoli dodaj jajko. Mieszamy do uzyskania wilgotnych grudek. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Jajko
4
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 14-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Rolka
5
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 10 cali z wyjmowanym dnem. Trim nadmiar ciasta równo z górnej krawędzi patelni. Dno ciasta przebić widelcem. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Tarta
Patelnia
6
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Piec ciasto na złoty kolor, o 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Przenieś do stojaka i całkowicie ostudź. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.)
1
Umieść cukier, 1/2 szklanki wody i syrop kukurydziany w ciężkim dużym rondlu. Mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni mokrą szczotką do ciasta i wirującą patelnią, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Zdjąć z ognia.
3
Ubij w maśle i śmietanie (mieszanka będzie energicznie pęcherzyków). Gdy bulgotanie ustąpi, ubij Creme fraîche. Chłodny karmel, aż zacznie zgęstnieć. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Karmel
Orzechy Włoskie
Masło
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
Wlać karmel do przygotowanej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
5
Odstawić 15 minut do rozłożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Śmietanę zagotować w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę i mieszaj, aż się roztopi i będzie gładka. Fajne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
4
Wlać tyle glazury na Karmelu pokrycie i wypełnić tarta tuż poniżej krawędzi skorupy (rezerwy pozostałej glazury do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Glazura
5
Odstawić do Ustawienia, około 2 godzin. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)