Tarta jabłkowa z przyprawą imbirową

Tarta jabłkowa z przyprawą imbirową
Tarta jabłkowa z przyprawą imbirową może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 501 kalorii, 4 g białka i 26 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,46 USD za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, masło, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 15% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Tarta z jabłkami i cheddarem i przyprawami, imbirowo-przyprawowa tarta żurawinowo-jabłkowa i tarta jabłkowo-wiśniowo-biało-czekoladowa z frangipane z sorbetem z zielonych jabłek i kompotem brandy wiśniowo-jabłkowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zwinięty, Nieupieczony Spód CiastaZwinięty, Nieupieczony Spód Ciasta
2
Pozostaw ciasto do ostygnięcia w temperaturze pokojowej, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozwiń jeden z kawałków ciasta. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na okrąg o średnicy od 13 do 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (15 Uncji) Opakowanie Walcowanego, Nieupieczonego Ciasta W Lodówce1 (15 Uncji) Opakowanie Walcowanego, Nieupieczonego Ciasta W Lodówce
Opakowanie, Walcowane, Chłodzone, Nieupieczone CiastoOpakowanie, Walcowane, Chłodzone, Nieupieczone Ciasto
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
3
Przenieś skorupę ciasta do okrągłej formy do tarty o wymiarach 10x2 cali z wyjmowanym dnem lub 10-calowej głębokiej blachy do ciasta. Przytnij skórkę do krawędzi patelni. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Rozwiń pozostały spód ciasta. Używając 2-3-calowej foremki gwiazdowej lub innego pożądanego noża, wykonaj 5 do 6 wycięć w cieście. Odłóż ciasto i wycięcia na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Wyciąć CiasteczkaWyciąć Ciasteczka
5
W dużym rondlu podgrzej nadzienie szarlotkowe LUCKY LEAF, masło, 1 łyżkę krystalizowanego imbiru, wanilię, 1 łyżeczkę cynamonu, gałkę muszkatołową i świeży imbir na średnim ogniu, aż masło się rozpuści, często delikatnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
Mąka Samorosnąca, Nie PrzesianaMąka Samorosnąca, Nie Przesiana
świeży Imbirświeży Imbir
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
6
Nadzienie z szarlotki LUCKY LEAF wyłóż do wyłożonej ciastem formy do tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Samorosnąca, Nie PrzesianaMąka Samorosnąca, Nie Przesiana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Ciasto ułożyć wycięciami na nadzieniu. Przytnij ciasto do krawędzi formy do tarty i delikatnie dociśnij górne ciasto do dolnego, aby je uszczelnić. Jeśli używasz blachy do ciasta, złóż górne ciasto pod dolne ciasto i zsuń, aby je złączyć; zaciśnij krawędź według uznania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciąć CiasteczkaWyciąć Ciasteczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Na wierzchu ciasta umieść wycięcia w kształcie gwiazdek, pozostawiając większość otworów w cieście odsłoniętych. Lekko posmaruj ciasto nieprzywierającym sprayem kuchennym. W małej misce połącz cukier i 1/4 łyżeczki cynamonu; posypać ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Tartę ułożyć na blaszce wyłożonej folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
10
Aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, brzeg tarty lub ciasta przykryj folią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
Piec 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Usuń folię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
13
Piecz jeszcze około 10 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złotobrązowe, a nadzienie będzie musujące. Studzimy na metalowej kratce około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Zdjąć boki formy do tarty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
15
Podawać na ciepło. W razie potrzeby posyp bitą polewą i dodatkowo krystalizowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na tartę. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Barefoot Bubbly Pink Moscato z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Boso, musujące różowe Moscato
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn