Tarta Jabłkowa Tatin
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 439 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka dużych jabłek, cukru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Tarta Jabłkowa Tatin, Tarta Jabłkowa Tatin, oraz Tarta Jabłkowa Tatin.
Instrukcje
Obrać, rdzeń i cienko pokroić mandoliną. Odstawić.Karmel: na patelni ugotować cukier z wodą, aż lekko skarmelizuje.
Wlać karmel na dno silikonowej patelni do muffinek, zanurzając go równo między 6 foremkami.Następnie ułóż plasterki jabłek w foremkach i szczelnie je zapakuj.Syrop: na patelni dodać wszystkie składniki syropu i doprowadzić do wrzenia.
Wlać syrop na jabłka, dzieląc go równo.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160c przez 1 godzinę.
Żółtka i cukier ubić do bladego koloru. Następnie ubij masło, aż utworzy jednorodną mieszaninę.
Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i złożyć do masy jajecznej.
Rozwałkuj ciasto na kłodę o średnicy około 1,5 cala i zawiń w folię spożywczą. Przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub przez noc. Do pieczenia: pokroić ciasto na 1/4 cala plasterki. Możesz upiec go w metalowej patelni do muffinów, jeśli ją masz (aby zapobiec ich rozprzestrzenianiu się) lub upiec na blasze wyłożonej pergaminem. Jeśli zastosujesz drugą metodę, jak ja, po upieczeniu palet, a jednocześnie ciepłych i lekko miękkich, możesz je przyciąć foremką do ciastek do tej samej średnicy, co średnica apples.To zebrać, odkleić jabłka i położyć je na palecie Bretonów.
Posmaruj syropem karmelowym, który pozostał w formie.