Tarta Jabłkowa Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj odwróconej jabłkowej tarty. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 98 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 541 kalorii, 3G białka, oraz 28g tłuszczu. Mieszanka masła, masła, jabłek granny smith i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 17%. Podobne przepisy to Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, Tarta Jabłkowa Do Góry Nogami, oraz Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa.
Instrukcje
Zamrozić 1 szklankę pokrojonego masła 30 minut. Pulse zimne masło, mąka, sól i 1/4 szklanki cukru w robocie kuchennym 7 do 8 razy lub aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj 1/2 szklanki lodowatej wody, 1 łyżkę. na raz i pulsować tylko do momentu, aż mieszanina się połączy i powstanie ciasto. Ciasto obrócić na kawałek folii i uformować w dysk. Owinąć w folię i schłodzić od 2 do 24 godzin.
Delikatnie wymieszać razem jabłka, 1/2 szklanki masła, a pozostałe 1 1/2 szklanki cukru w dużej misce.
Umieść mieszankę jabłek w 10-calowej żeliwnej patelni. (Patelnia będzie bardzo pełna.) Gotować na średnim ogniu od 1 godziny do 1 godziny i 15 minut lub aż ciecz zostanie zmniejszona, zagęszczona i zmieni kolor na złoty, mieszając tylko raz na 15 minut. (W zależności od płyty kuchennej, może być konieczne obniżenie temperatury, jeśli mieszanina zacznie się palić na dnie.)
Rozpakuj ciasto i wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Roll ciasta do 12-calowy koła; miejsce na ciepłej mieszaniny jabłek, chowanie krawędzie po bokach patelni.
Piec w 425 przez 25 minut lub aż skorupa będzie złoty kolor i łuszcząca się.
Ostudzić 10 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi patelni; Odwróć tart na deskę do krojenia lub talerz do serwowania.