Tarta Jabłkowa
Tarta jabłkowa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisem na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 207 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 37 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką jabłka, lodowatą wodę, zmielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 24 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 15%. Podobne przepisy to Frangipanowa tarta z jabłkowo-wiśniowo-białą czekoladą z sorbetem z zielonego jabłka i kompotem Brandy wiśniowo-jabłkowej, Tarta Jabłkowa Tatin {Do Góry Nogami Karmelizowana Tarta Jabłkowa}, oraz Tarta Jabłkowa.
Instrukcje
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
W misce wymieszać mąkę, 1 łyżkę cukru granulowanego i sól.
Pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Posypać wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne. Naciśnij ciasto w 4-calowym okręgu na folii; przykryj innym arkuszem folii.
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 14-calowe koło. Zamrozić 10 minut lub do momentu, aż okład można łatwo usunąć.
Wrzucić plastry jabłka z sokiem z cytryny.
Połącz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą, cynamon i 3 łyżki cukru w misce.
Dodaj plasterki jabłka, dobrze wrzucić.
Rozpakuj ciasto i połóż na blasze pokrytej natryskiem do gotowania. Ułóż plasterki jabłka na cieście, pozostawiając 3-calową granicę.
Wierzch jabłek posypać pozostałymi 2 łyżkami cukru. Złóż 3-calową granicę ciasta na jabłka, naciskając na uszczelnienie.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 i piec 40 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złociste i jabłka będą miękkie. Ostudzić tartę na patelni 5 minut.