Tarta figowa ze skórką pistacjową

Tarta figowa ze skórką pistacjową
Tarta figowa z pistacjową skórką może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.39 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka proszku do pieczenia, mielone goździki, Prażone pistacje i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tarta Z Jeżyn Ze Skórką Pistacjową, Tarta malinowa ze skórką pistacjową, oraz Tarta z kozim serem miodowym ze skórką pistacjową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średnim rondlu połączyć figi z wodą, cukrem, cynamonem, gałką muszkatołową, goździkami, sokiem z cytryny i skórką oraz szczyptą soli i doprowadzić do wrzenia. Figi dusić na umiarkowanie małym ogniu do miękkości, a ciecz jest gęsta i syropowata, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Przenieść mieszaninę do robota kuchennego i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
3
Ochłoń.
4
W robocie kuchennym pulsuj pistacje, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Przenieść orzechy do dużej miski i dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
6
Dodać masło i wymieszać drewnianą łyżką do połączenia; może być konieczne zagniatanie ciasta rękami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
7
Dodać całe jajko, żółtka i wanilię i wymieszać lub zagnieść do równomiernego połączenia. Odłam jedną trzecią ciasta i spłaszcz na dysk. Wklep pozostałe ciasto na inny dysk. Owinąć oba kawałki w plastiku i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Spryskaj 11-calową karbowaną patelnię z wyjmowanym dnem za pomocą sprayu do gotowania oleju roślinnego. Naciśnij większy dysk ciasta na dole i po bokach patelni do ciasta, aby utworzyć nawet 1/4-do 1/3-cala grubości skorupy. Odciąć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Pancetta, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 1/4 CalaCienko Pokrojona Pancetta, Pokrojona Na Kawałki O Wielkości 1/4 Cala
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
10
Rozłóż nadzienie figowe na skórce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
1 (8-uncjowy) Słoik Miodu1 (8-uncjowy) Słoik Miodu
11
Rozwiń mniejszy dysk między 2 arkuszami papieru woskowego na 12-calowy okrągły o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
12
Usuń 1 arkusz papieru woskowego i odwróć górną skórkę nad nadzieniem. Dociśnij krawędzie, aby uszczelnić i odciąć nadmiar. Schłodzić tartę przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
13
Piec tartę na środku piekarnika przez 50 minut lub do złotego koloru, pokrywając wierzch folią, jeśli krawędź stanie się zbyt brązowa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
14
Niech tarta ostygnie przez 30 minut, a następnie ostrożnie usuń karbowany pierścień.
15
Niech tarta ostygnie całkowicie przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn