Tarta figowa z migdałami: Crostata di Fichi Mandorlati

Tarta figowa z migdałami: Crostata di Fichi Mandorlati
Tarta figowa z migdałami: Crostata di Fichi Mandorlati to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 495 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu. Mieszanka nasion kopru włoskiego, cukru cukierniczego, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 27%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Palo Migdałowe Figi Quickbread, Crostata Migdałowa Żurawinowa, oraz Świeże Figi I Migdały Crostata.

Instrukcje

1
W misce robota kuchennego pulsuj migdały z koprem włoskim i anyżkiem, aż powstanie okruchy kursu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
Koper WłoskiKoper Włoski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Dodaj 1 szklankę mąki, 6 łyżek masła, cukier i sól i pulsuj 10 do 12 razy, aby uzyskać konsystencję grubych okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
3
Dodać masę jajeczną i pulsować 8 do 10 razy, aż ciasto zacznie się łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Masło 10-calowa patelnia z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
5
Obróć mieszaninę na lekko posypaną mąką deskę i uformuj w kulkę. Spłaszczyć kulkę i wcisnąć ciasto do patelni, pokrywając dno i boki. Przykryć folią i zamrozić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Nakłuć powierzchnię ciasta widelcem i piec 12 do 14 minut, lub do twardego i bladego złota. Ochłodzić dokładnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
W średnim rondlu, połączyć śmietanę, liść laurowy, Anyżek i nasiona kopru włoskiego na dużym ogniu i doprowadzić do duszenia. Obniżyć ogień i niech krem zaparzenia i zmniejszyć o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Liście LauroweLiście Laurowe
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
10
Zdjąć patelnię z płomienia, przykryć i odstawić do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Śmietanę, jajko i cukier ubijamy do małej miseczki, dokładnie mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
KremKrem
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Zaczynając od podstawy, rozciąć każdą figę prawie na pół, pozostawiając nienaruszony koniec łodygi. Każdą figę posmarować migdałem, docisnąć połówki i każdą figę ułożyć w cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
MigdałyMigdały
BazaBaza
FigiFigi
13
Posypać figami kremem. Kurz wierzch z brązowym cukrem i piec przez 25 minut, lub aż krem jest ustawiony i nadzienie jest ciemny złoty. Ostudzić przez 10 minut, następnie wyjąć boki patelni i schłodzić 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
BudyńBudyń
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn