Tarta figowa może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 386 kalorii, 7G białka, oraz 28g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 557 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz żółtko, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Tarta Figowa, Figowa Tarta Frangipane, oraz Świeża Tarta Figowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zrób skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
2
Wyłożyć formę sprężynową papierem do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
3
Połącz wszystkie składniki skórki tartej, z wyjątkiem wody, w robocie kuchennym i przetwarzaj, aż utworzy teksturę mączki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Wlać wodę do rury podajnika i kontynuować przetwarzanie, aż utworzy kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
5
Łyżka ciasta do patelni, a następnie nakłuć go na całym zębów widelcem. Włóż skorupę tarty do zamrażarki, aby schłodzić około 20 minut, a następnie podgrzej piekarnik do 350 F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, Obrane
6
Po około 20 minutach na ślepo upiec tartą skorupkę. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia podczas przygotowywania nadzienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Zrób tartę.
8
Łyżkę żelatyny do małej miseczki i przykryć wodą. Pozwól mu zakwitnąć podczas przygotowywania pozostałych składników 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Rozgrzać krem w rondlu na piekarniku do gotowania na parze, a następnie mieszać mieszaninę żelatyny, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
Mieszankę żelatyny i śmietany, ser mascarpone, jogurt i miód przełożyć do miksera stojącego. Ubij z mocowaniem trzepaczki, aż będzie rozjaśniona i przewiewna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Cukierki Dla Karłów
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
Miniaturowe Wafle Waniliowe
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej Soli
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
11
Wlać nadzienie do patelni springform nad skórką tartą, a następnie umieścić w lodówce co najmniej 4 godziny i do nocy, aby ustawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
12
Bardzo delikatnie rozpakuj tartę, a następnie ułóż figi i pokrojone migdały na wierzchu.
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.