Tarta Drogi Mlecznej

Tarta Drogi Mlecznej
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty z Drogi Mlecznej. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 365 kalorii. Na 70 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka żółtka, wody, ekstraktu z wanilii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 65 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 8 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tarta Drogi Mlecznej, Tarta Drogi Mlecznej, oraz Tarta Drogi Mlecznej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku pasztetu Sucrée: za pomocą miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła, śmietanę razem masło, cukier i sól na średniej prędkości przez 2 do 3 minut lub do bladego i lekkiego. Zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać mąkę i ubić na małej prędkości przez około 30 sekund, lub aż mąka miesza się z mieszaniną masło-cukier. Mieszanina będzie wyglądać jak mokry piasek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
3
Dodaj żółtko i mieszaj z małą prędkością przez około 30 sekund lub aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
4
Owinąć ciasto szczelnie w folię i przechowywać w lodówce przez około 1 godzinę. (W tym momencie ciasto można przechowywać w lodówce do 5 dni lub w zamrażarce do 2 tygodni. Jeśli zamrożone, rozmrozić go w lodówce na noc przed użyciem.) 
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
5
Jeśli dokonywanie powłoki ciasto, mieć 9-calowy Pie patelni danie gotowe. Jeśli co skorupa tart, linia blachy do pieczenia z pergaminem i umieścić 10-calowy pierścień tart na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ziarna Espresso Oblane Ciemną CzekoladąZiarna Espresso Oblane Ciemną Czekoladą
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
6
Wyjmij ciasto z lodówki i pozostaw do zmiękczenia w temperaturze pokojowej na około 30 minut. Używając wałka do ciasta, uderz i spłaszcz ciasto na dysk o grubości około 1/2 cala. Mąkę powierzchnię roboczą, a następnie posypać krążek ciasta z odrobiną mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
7
Rozwałkuj ciasto na okrąg 10 do 11 cali średnicy i około 1/4 cala grubości dla 9-calowej skorupy pie, lub około 12 cali średnicy i nieco poniżej 1/4 cala grubości dla 10-calowej skorupy tarty. Upewnij się, że powierzchnia robocza jest dobrze mąki, więc ciasto nie przykleja się do niego, i upewnij się, że sam dysk jest mąki wystarczająco dobrze, aby utrzymać wałek do ciasta z przyklejania się do niego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
8
Rzuć od środka dysku na zewnątrz i delikatnie obróć dysk o ćwierć obrotu po każdym rzucie, aby upewnić się, że dysk jest równomiernie rozciągnięty w ładne koło. Nie martw się, jeśli ciasto łamie się trochę, zwłaszcza w kierunku krawędzi. Możesz łatwo łatać łzy po wyłożeniu patelni. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Rozwałkuj okrąg ciasta wokół kołka, a następnie rozwiń go na 9-calowej patelni do ciasta lub 10-calowym pierścieniu do ciasta. Naciśnij ciasto dobrze do dołu i boków patelni lub pierścienia, i użyć żadnych skrawków lub nieparzyste kawałki załatać wszelkie łzy lub brakujących bitów. Upewnij się, że całe wnętrze jest dobrze pokryte ciastem, a następnie naciśnij ostatni raz, aby upewnić się, że wszelkie otwory zostały załatane. Przyciąć krawędź ciasta tak, że jest nawet z obręczy patelni lub pierścienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku TruskawkowymOpakowanie Bezcukrowe Jell-O O Smaku Truskawkowym
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Przechowywać w lodówce skorupę ciasta przez co najmniej 30 minut. Gluten potrzebuje trochę czasu na relaks, więc ciasto nie kurczy się w piekarniku. (Skorupę ciasta można szczelnie zapakować w folię i schłodzić do 1 dnia lub zamrozić do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Ciasto Na Ciasto, OpcjonalnieDodatkowe Ciasto Na Ciasto, Opcjonalnie
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Piec bezpośrednio z lodówki lub zamrażarki.)  
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
13
Piec przez 30 do 35 minut, lub do złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
14
Ostudzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu. Jeśli robisz skorupę tart, Usuń pierścień tart. Postępuj zgodnie z zaleceniami w poszczególnych recepturach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
15
Aby zrobić mus, umieść czekoladę w małej żaroodpornej misce. W średnim rondlu połącz śmietanę z kawą rozpuszczalną w proszku i oparz na średnim ogniu (bąbelki zaczynają tworzyć się wokół krawędzi patelni, ale krem się nie gotuje).
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Granulki Kawy, MieloneDodatkowe Granulki Kawy, Mielone
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
16
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i odstawić na około 1 minutę, a następnie delikatnie ubijać, aż czekolada całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do małego pojemnika, wymieszać sól, szczelnie przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub do momentu całkowitego, całkowitego schłodzenia lub do 3 dni. Kilka godzin to za mało. Ponieważ krem został podgrzany, nie będzie prawidłowo ubijać, chyba że jest bardzo zimny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
17
Aby zrobić nadzienie karmelowe, umieść cukier na dnie średniego rondla i powoli wlewaj wodę. Delikatnie wymieszać, aby zwilżyć cukier. Jeśli kryształy cukru przylgną do boków patelni, posmaruj je pędzelkiem do ciasta zanurzonym w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
18
Umieść patelnię na dużym ogniu i pozostaw ją niezakłóconą, aż mieszanina dojdzie do wrzenia. (Chcesz uniknąć krystalizacji syropu, co może się zdarzyć, jeśli patelnia zostanie zakłócona, zanim cukier zacznie kolorować.) Następnie kontynuuj gotowanie szybko bez przesuwania patelni, aż syrop cukrowy zacznie karmelizować. To zajmie od 3 do 4 minut: syrop cukrowy zagotuje się wściekle; następnie, gdy zgęstnieje, zagotuje się bardziej leniwie; i wtedy zobaczysz, że część syropu zaczyna się zabarwić i przyciemnić wokół krawędzi patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GrEliksir Gr
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
19
Kiedy zobaczysz kolor na patelni, delikatnie obracaj ją kolistym ruchem, aby cukier karmelizował się równomiernie. Syrop zacznie się zmieniać na złoty kolor, a następnie, gdy obracasz patelnię, syrop będzie nadal ciemniejszy, a następnie ciemniejszy. Aby sprawdzić Prawdziwy kolor karmelu, przechyl patelnię, aby zobaczyć syrop pokrywający dno. To jest rzeczywisty kolor karmelu i chcesz gotować karmel, aż ta warstwa będzie głęboka bursztynowo-brązowa. Wystarczy kilka sekund, aby karmel przeszedł z wielkiego do spalonego, więc pamiętaj, aby stale przechylać i sprawdzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
20
Jak tylko karmel będzie gotowy, powoli dodaj śmietanę, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu. Bądź ostrożny, ponieważ para, która unosi się, gdy krem uderza w karmel, jest niezwykle gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
21
Niech Karmel i śmietana rozpylają się przez kilka sekund, aż mieszanina ustąpi, a następnie ubijać, aby wymieszać śmietanę. Podgrzać do średniej i ubijać razem Karmel i śmietanę (mieszanina będzie nieco utwardzona) przez 2 do 3 minut, lub do momentu, gdy się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
22
Ubij masło, sól i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
23
Wyjąć z ognia, wlać do hermetycznego pojemnika żaroodpornego i przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub do 1 tygodnia.
24
Na płaski talerz ułożyć tartą skorupkę.
25
Rozprowadzić około trzech czwartych karmelowego nadzienia równomiernie na dnie skorupy tarty. Używając miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do ubijania (lub ręcznego miksera lub trzepaczki), ubijaj mus na średniej prędkości, aż utrzyma miękkie szczyty. Usypać Mus w skorupce i równomiernie rozprowadzić na karmelowym nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
26
Pozostałą 1/4 karmelowego nadzienia skropić w krzyżujący się wzór na wierzchu musu. Używając małego noża lub obieraczki do warzyw, ogol loki z płyty z mlecznej czekolady. (Upewnij się, że czekolada jest lekko ciepła, lub dostaniesz drzazgi zamiast loków.) Udekoruj ciasto lokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
27
Schłodzić przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
28
Tarta może być przechowywana w hermetycznym pojemniku w lodówce do 8 godzin.
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn