Tarta Do Lodów Kawowo-Toffi
Kawa-toffi lody tarta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 498 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz lody kawowe, okruchy ciastek z czekoladą, mielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Lody Toffi Kawowe, Lody Kawowe Toffi, oraz Babeczki Do Lodów Kawowo-Toffi.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Wymieszać okruchy ciasteczek i cynamon w średniej misce.
Dodaj roztopione masło i mieszaj, aż okruchy będą równomiernie nawilżone. Mocno nacisnąć mieszaninę okruchów na dno i do góry przygotowanej patelni.
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 9 protokół. Całkowicie fajne.
Posypać 2 łyżki posiekanej toffi na ostudzonej skórce.
Lody rozprowadzić równomiernie w cieście. Zamrażać do uzyskania jędrności, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Śmietanę i masło połączyć w średnim rondlu. Przynieś na wolnym ogniu.
Dodaj białą czekoladę; odstawić na 1 minutę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści i będzie gładka.
Odstawić do ostygnięcia i lekko zgęstnieć, ale nadal wylewać, o 15 protokół.
Wlać białą czekoladę polewą na ciasto lodowe; przechylić patelnię, aby całkowicie pokryć wierzch tarty. Zamrażać, aż polewa będzie jędrna, około 1 godziny.
Posypać pozostałą toffi nad. Zamrażać, aż tarta będzie jędrna, około 4 godzin. (Można przygotować 5 dni wcześniej. Przykryć szczelnie i przechowywać zamrożone.)
Używając małego noża, ostrożnie poluzuj skórkę z boków patelni. Delikatnie popchnij dno tarty, aby uwolnić tartę i podawać.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody świetnie komponują się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "