Tarta Czekoladowo-Miodowo-Migdałowa
Czekolada miód migdałowy tarta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 754 kalorie, 9g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 42 minuty. Udaj się do sklepu i odebrać slivered migdały, ciężki krem, miód, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Tarta miodowo-migdałowa z pomarańczowym Mascarpone, oraz Tarta śmietankowa z pomarańczami, miodem i prażoną skórką migdałową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Posmaruj dno i boki 9-calowej patelni sprężynowej.
Umieść krakersy graham i migdały w misce robota kuchennego. Proces, aż mieszanina tworzy drobne okruchy, około 15 do 20 sekund.
Dodać masło i pulsować aż włączone. Naciśnij mieszaninę okruchów na dno przygotowanej patelni.
Piec przez 12 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej, około 20 minut.
W małym rondlu, ubij śmietanę i miód razem na małym ogniu, aż miód się rozpuści. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę do tuż poniżej wrzenia.
Umieść chipsy czekoladowe w średniej misce.
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i mieszać, aż mieszanina będzie gładka.
Na przygotowaną skórkę wlać nadzienie czekoladowe. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 5 godzin lub najlepiej przez noc.
Poluzuj tart z boków patelni, uruchamiając cienką metalową szpatułkę wokół krawędzi. Odkręcić tartę i przełożyć na talerz.
Pokroić w kliny i podawać.