Tarta czekoladowa bez gotowania

No-cook Chocolate tart może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 480 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka ekstraktu waniliowego, czekolada batonowa, złoty syrop i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1196 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest zbyt wspaniałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ugotuj książkę: tarta Melasowa, Ugotuj książkę: tarta bananowa Tatin, oraz Ugotuj książkę: tarta ze szparagami i estragonem.
Instrukcje
Zmiażdżyć ciastka, umieszczając je w dużej, mocnej, plastikowej torbie na żywność i uderzając wałkiem do ciasta. Masło rozpuścić z syropem lub miodem w kuchence mikrofalowej, następnie wymieszać z herbatnikami. Naciśnij na podstawę i po bokach prostokątnej puszki o wymiarach 12 x 36 cm (lub okrągłej puszki o wymiarach 23-25 cm) i schłodź podczas napełniania.
Rozbić dwa tabliczki czekolady i umieścić w dużej misce. Roztopić w kuchence mikrofalowej przez 2-3 minuty na Medium, mieszając w połowie. Wymieszać z ekstraktem waniliowym, następnie przesiać cukrem pudrem. Ubij śmietanę, aż utrzyma swój kształt, a następnie złóż do roztopionej czekolady.
Wlać do przygotowanej puszki i wygładzić wierzch. Schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do 2 dni.
Tuż przed podaniem wyjmij tartę z puszki i wsuń ją na płaski talerz (najpierw poluzuj krawędzie końcówką małego spiczastego noża). Łatwiej będzie usunąć tartę, jeśli zostawisz ją w temperaturze pokojowej na 30 minut. Na środek tarty (lub na brzegach, jeśli tarta jest okrągła) wyłożyć kilka łyżeczek crme frache, a następnie polać je maliną, następnie lekko posypać cukrem pudrem.
Pokroić w cienkie plasterki i podawać z dodatkowymi malinami na boku.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta może być połączona z Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "