Tarta cytrynowa werbena z kompot z agrestu

Tarta cytrynowa werbena z kompot z agrestu
Jedna porcja zawiera 834 kalorii, 12g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka soku z cytryny, lekko bitą śmietaną i cytryny werbena, cape agrest, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Tarta rabarbarowa z cytrynową werbeną, Muffinki Z Oliwą Z Werbeny Cytrynowej ... Z Syropem Z Werbeny Cytrynowej, oraz Tarta cytrynowa z kompot rabarbarowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj mąkę tortową z cynamonem i zmielonymi orzechami laskowymi. W innej średniej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło i cukier z dużą prędkością, aż lekkie i puszyste, o 2 protokół. Ubić w jajku, następnie ubić w skórce waniliowej, cytrynowej i pomarańczowej. Ubić w suchych składników w 3 partiach, aż prawie włączone. Gumową szpatułką wymieszać ciasto, aż do całkowitego połączenia. Ciasto podzielić na pół, wkleić na 2 dyski i zawinąć w plastik. Przechowywać w lodówce jeden dysk przez 1 godzinę, aż firma. Zamrozić drugi dysk do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Laskowych (około3/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Laskowych (około
Mąka TortowaMąka Tortowa
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Rozwałkuj schłodzone ciasto między 2 arkuszami wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego na 12-calową rundę. Wyluzuj, aż się uspokoisz. Rozpakuj ciasto i wciśnij je na dno i na bok 10 1/2-calowej karbowanej patelni z wyjmowanym dnem. Przechowywać w lodówce przez około 15 minut, aż firma. Ciasto wyłóż folią i napełnij patelnię masami ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Piec ciasto przez około 45 minut, aż zbrązowieje na brzegach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wyjąć folię i ciężarki i piec ciasto powłoki przez około 25 minut dłużej, aż chrupiące Na spodzie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Przenieść do stojaka i ostudzić.
7
W dużym, ciężkim rondlu ubić żółtka i całe jajka z cukrem, sokiem z cytryny i liśćmi werbeny cytrynowej. Gotować na umiarkowanym ogniu, stale ubijając, aż będzie gorący i zagęszczony, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
8
Zdjąć z ognia i ubić w maśle, 1 łyżka na raz, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Dodać szczyptę soli. Odcedzić twaróg przez sito ustawione nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Wlać twaróg do skorupy tarty i wygładzić powierzchnię. Przechowywać w lodówce do firmy, o 2 godziny.
11
W średnim rondlu wymieszać wodę, cukier, sok pomarańczowy, nasiona Cointreau i wanilii i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
CointreauCointreau
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
12
Dodać agrest i dusić na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając delikatnie, aż jagody będą miękkie, około 5 minut. Wymieszać pieprz i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgrestAgrest
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
13
Tartę pokroić w kliny. Łyżka cape agrest kompot wokół tarty.
Składniki, których będziesz potrzebować
AgrestAgrest
KompotKompot
14
Podawać z bitą śmietaną i werbeną cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji

Składniki

1stickplus 2 łyżki zimnego niesolonego masła, pokrojone w łyżkiplus 2 łyżki zimnego niesolonego masła, pokrojone w łyżki4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka tortowa przesianamąka tortowa przesiana3kufleagrest przylądkowyagrest przylądkowy1Batoniki toffi Heathlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan1łyżka czerwony ocet winnyopakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast4dodatkowe dużeżółtka jajżółtka jaj3dodatkowe dużeCiasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCointreau lub Grand MarnierCointreau lub Grand Marnier2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwePrażone, obrane ze skóry orzechy laskowe, drobno zmielonePrażone, obrane ze skóry orzechy laskowe, drobno zmielone1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesuszone liście werbeny cytrynowej lub 6 świeżych liści werbeny cytrynowejsuszone liście werbeny cytrynowej lub 6 świeżych liści werbeny cytrynowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Drobno starta skórka z cytrynyDrobno starta skórka z cytryny10krewetki i żyłkiLekko osłodzona bita śmietana i świeża werbena cytrynowa, do serwowaniaLekko osłodzona bita śmietana i świeża werbena cytrynowa, do serwowania1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1Drobno starta skórka z pomarańczyDrobno starta skórka z pomarańczy0Batoniki toffi Heathświeżo zmielony pieprzświeżo zmielony pieprz10krewetki i żyłkiSólSól1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kije niesolone masło, zmiękczonekije niesolone masło, zmiękczone1fasola waniliowa, nasiona zeskrobanefasola waniliowa, nasiona zeskrobane1Batoniki toffi Heathekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn