Tarta cebulowo-oliwkowa

Tarta cebulowo-oliwkowa
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 493 kalorie, 6G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz żółtko, cukier, arkusze ciasta francuskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarta Z Cebulą, Anchois I Oliwkami, Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwką, oraz Tarta Z Porem I Oliwką Z Dwoma Serami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W małej misce wymieszać żółtko i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Umieść ciasto francuskie na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i wytnij paski o szerokości 1/2 cala z każdej strony. Delikatnie posmaruj każdy kawałek umyciem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Ułożyć pokrojone paski ciasta na wierzchu ciasta francuskiego, aby uformować uniesione krawędzie, przycinając w razie potrzeby. Ukłuć środek ciasta widelcem. Chill 30 minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
5
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; podsmażyć cebulę 10 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać cukier i ocet, i gotować, mieszając często, 10 minut lub aż cebula ma ciemny karmelowy kolor. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor KarmelowyKolor Karmelowy
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
CebulaCebula
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Czysta rukola, czosnek i anchois, w razie potrzeby, w robocie kuchennym. Powoli dodaj pozostałe 3 1/2 łyżki oliwy z oliwek; proces, aż mieszanina będzie gęsta i kremowa. Wymieszać z bułką tartą i kolejne 3 składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SardeleSardele
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RukolaRukola
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Rozłóż mieszankę rukoli na cieście francuskim i równomiernie polej cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
RukolaRukola
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
8
Piec 30 minut lub do momentu, gdy krawędzie tarty będą złocisto-brązowe, a spód jędrny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ostudzić do temperatury pokojowej. Top z oliwkami, i posypać dodatkową rukolą, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
OliwkiOliwki
10
Tarta pokroić w kwadraty.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn