Tarta cebulowo-oliwkowa
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 493 kalorie, 6G białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz żółtko, cukier, arkusze ciasta francuskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tarta Z Cebulą, Anchois I Oliwkami, Tarta z czerwoną cebulą, fetą i oliwką, oraz Tarta Z Porem I Oliwką Z Dwoma Serami.
Instrukcje
W małej misce wymieszać żółtko i śmietanę.
Umieść ciasto francuskie na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia i wytnij paski o szerokości 1/2 cala z każdej strony. Delikatnie posmaruj każdy kawałek umyciem jajecznym.
Ułożyć pokrojone paski ciasta na wierzchu ciasta francuskiego, aby uformować uniesione krawędzie, przycinając w razie potrzeby. Ukłuć środek ciasta widelcem. Chill 30 minutes.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; podsmażyć cebulę 10 minut, często mieszając. Zmniejszyć ogień do niskiej, dodać cukier i ocet, i gotować, mieszając często, 10 minut lub aż cebula ma ciemny karmelowy kolor. Odstawić.
Czysta rukola, czosnek i anchois, w razie potrzeby, w robocie kuchennym. Powoli dodaj pozostałe 3 1/2 łyżki oliwy z oliwek; proces, aż mieszanina będzie gęsta i kremowa. Wymieszać z bułką tartą i kolejne 3 składniki.
Rozłóż mieszankę rukoli na cieście francuskim i równomiernie polej cebulą.
Piec 30 minut lub do momentu, gdy krawędzie tarty będą złocisto-brązowe, a spód jędrny.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Top z oliwkami, i posypać dodatkową rukolą, w razie potrzeby.
Tarta pokroić w kwadraty.