Tarta budyniowa karmelowa z kruchą skórką migdałową

Tarta budyniowa karmelowa z kruchą skórką migdałową
Karmel budyń tarta z migdałów kruche skorupa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 54 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Mieszanka cukru, ekstraktu waniliowego, żółtka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Tarta budyniowa karmelowa z kruchą skórką migdałową, Tarta rabarbarowa z kruchą skórką, oraz Tarta Cytrynowa Z Kruchą Skórką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Patelnia do tarty o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
2
Połączyć migdały i 1/4 szklanki cukru w procesorze; orzechy drobno zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
CukierCukier
OrzechyOrzechy
3
Dodać mąkę, cukier puder i sól; zmiksować 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Dodać masło i zmiksować, włączając/wyłączając, aż powstanie gruba Mączka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
5
Dodaj żółtko i zmiksuj, aż utworzą się wilgotne grudki, około 30 sekund. Zagnieść ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
CiastoCiasto
6
Przenieść 1/4 szklanki ciasta do małej miski i rezerwy do innego użytku. Pozostałe ciasto równomiernie wcisnąć na dno i do góry przygotowanej patelni. Przebij dno widelcem. Przykryć patelnię folią i zamrozić skórkę co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
7
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec skorupy odkryte do głębokiego złoty kolor, sprawdzanie często i naciskając boki i dół z tyłu widelca w ciągu pierwszych 15 minut, gdy puffs skorupy lub pęcherzyki, o 20 minut w sumie. Całkowicie fajne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
W średniej misce umieścić skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki mleka, ubijając aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ubić żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Wymieszaj cukier i 1/3 szklanki wody w dużym dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, wirowanie patelni od czasu do czasu, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Dodaj 2 szklanki mleka (mieszanina będzie bańki).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
5
Ubić do rozpuszczenia bitów karmelu. Powoli ubić gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; powrócić do tej samej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
MlekoMleko
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
6
Ubijać, aż budyń zgęstnieje i zagotuje, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Zdjąć z ognia.
8
Ubić na maśle i wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Przenieść do skorupy. Chill uncovered do zimna i po prostu twarde, co najmniej 3 godziny. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
1
Wymieszać 2/3 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim patelni (nie należy używać nonstick) na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż syrop ma średni bursztynowy kolor, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
PatelniaPatelnia
2
Dodaj migdały i wymieszaj, aby równomiernie pokryć karmelem. Natychmiast zeskrobać powlekane migdały na arkusz folii. Praca szybko z 2 widelcami, oddzielne migdały i rozłożone w jednej warstwie. Całkowicie fajne. Do przodu
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
3
Pozostawić migdały w temperaturze pokojowej do 6 godzin lub przykryć i schłodzić do 1 dnia. Migdały podzielić na małe klastry przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
4
Naciśnij dno patelni do góry, zwalniając tartę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Śmietanę, cukier puder i wanilię ubić w misce, aż do uzyskania szczytów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Posypać klastrami migdałów fleur de sel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdałowe GronaMigdałowe Grona
Fleur De SelFleur De Sel
7
Udekoruj tartę klastrami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn