Tarta budyniowa karmelowa z kruchą skórką migdałową
Karmel budyń tarta z migdałów kruche skorupa może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis deser. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 54 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 296 kalorii. Mieszanka cukru, ekstraktu waniliowego, żółtka jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 27%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Tarta budyniowa karmelowa z kruchą skórką migdałową, Tarta rabarbarowa z kruchą skórką, oraz Tarta Cytrynowa Z Kruchą Skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Patelnia do tarty o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Połączyć migdały i 1/4 szklanki cukru w procesorze; orzechy drobno zmielić.
Dodać mąkę, cukier puder i sól; zmiksować 5 sekund.
Dodać masło i zmiksować, włączając/wyłączając, aż powstanie gruba Mączka.
Dodaj żółtko i zmiksuj, aż utworzą się wilgotne grudki, około 30 sekund. Zagnieść ciasto w kulkę.
Przenieść 1/4 szklanki ciasta do małej miski i rezerwy do innego użytku. Pozostałe ciasto równomiernie wcisnąć na dno i do góry przygotowanej patelni. Przebij dno widelcem. Przykryć patelnię folią i zamrozić skórkę co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Piec skorupy odkryte do głębokiego złoty kolor, sprawdzanie często i naciskając boki i dół z tyłu widelca w ciągu pierwszych 15 minut, gdy puffs skorupy lub pęcherzyki, o 20 minut w sumie. Całkowicie fajne.
W średniej misce umieścić skrobię kukurydzianą i sól. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki mleka, ubijając aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej.
Wymieszaj cukier i 1/3 szklanki wody w dużym dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż syrop będzie głęboki bursztyn, wirowanie patelni od czasu do czasu, około 10 minut.
Dodaj 2 szklanki mleka (mieszanina będzie bańki).
Ubić do rozpuszczenia bitów karmelu. Powoli ubić gorącą mieszaninę mleka w mieszaninę żółtkową; powrócić do tej samej patelni.
Ubijać, aż budyń zgęstnieje i zagotuje, około 2 minut.
Przenieść do skorupy. Chill uncovered do zimna i po prostu twarde, co najmniej 3 godziny. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej.
Wymieszać 2/3 szklanki cukru i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim patelni (nie należy używać nonstick) na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia, szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta. Gotować bez mieszania, aż syrop ma średni bursztynowy kolor, około 7 minut.
Dodaj migdały i wymieszaj, aby równomiernie pokryć karmelem. Natychmiast zeskrobać powlekane migdały na arkusz folii. Praca szybko z 2 widelcami, oddzielne migdały i rozłożone w jednej warstwie. Całkowicie fajne. Do przodu
Pozostawić migdały w temperaturze pokojowej do 6 godzin lub przykryć i schłodzić do 1 dnia. Migdały podzielić na małe klastry przed użyciem.
Naciśnij dno patelni do góry, zwalniając tartę.
Śmietanę, cukier puder i wanilię ubić w misce, aż do uzyskania szczytów.
Posypać klastrami migdałów fleur de sel.
Udekoruj tartę klastrami.