Tarta żurawinowa

Tarta żurawinowa
Tarta żurawinowa to wegetariański przepis laktoovo na 8 porcji. Jedna porcja zawiera 172 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu . Za 31 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako niedrogi deser. Niewiele osób wykonało ten przepis, ale dwie powiedziałyby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka soku pomarańczowego, mieszanki do ciastek/pieczenia, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Niemieckie ciasto cytrynowe z żurawiną, znane również jako żurawinowe Zitronenkuchen , Tarta wiśniowo-migdałowa i Tarta czekoladowa z polewą Bourbon i bitą śmietaną dyniową .

Instrukcje

1
W misce połącz mieszankę do ciastek, cukier i wodę. Lekko oprószonymi mąką dłońmi wyłóż masę na dno i boki nienatłuszczonej, karbowanej formy do tarty o średnicy 23 cm z wyjmowanym dnem; odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła OrzechowegoOpcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła Orzechowego
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody1/2 Do 2/3 Szklanki Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
W rondlu wymieszaj cukier i mieszankę ciasteczkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła OrzechowegoOpcjonalnie Syrop Klonowy I Dodatkowe Kawałki Mlecznej Czekolady I Masła Orzechowego
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do PosmarowaniaMasło, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
3
Dodaj żurawinę, sok pomarańczowy i masło. Gotuj i mieszaj, aż mieszanina się zagotuje. Gotuj jeszcze 1-2 minuty, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
4
Wylać na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
5
Piecz w temperaturze 190°C przez 30–35 minut lub do momentu, aż ciasto będzie złociste, a nadzienie bulgoczące. Ostudź na kratce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia0
Magazyn