Taralli
Taralli może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 94 kalorie. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 96. Udaj się do sklepu i odbierz aktywne drożdże, mąkę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 28 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Taralli dolci, czyli"ciasteczka Nany", Dwa rodzaje Taralli, włoski krakers, oraz Chrupiące herbatniki z polewą mieszaną: Taralli Misti dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w wodzie.
W dużej misce połączyć masło lub margarynę, cukier, sól i jajko.
Dodać mieszaninę drożdży i 1/2 mąki i wymieszać, aż będzie gładka. Wymieszaj pozostałą mąkę i nasiona.
W razie potrzeby wymieszać z dodatkową wodą, aby uzyskać sztywne ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Dobrze ugniataj.
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce i obróć raz, aby pokryć powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką i umieścić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 1 1/2 godziny.
Rozwałkuj ciasto na krótkie liny o grubości około 1/2 cala. Połącz końce, aby utworzyć kształt pączka. Odstawić do wyrośnięcia na kilka minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Napełnij duży rondel do połowy pełen wody; doprowadzić do wrzenia. Wrzuć taralli do wody i gotuj przez 1 minutę.
Usuń z wody, pozwalając obu stronom wyschnąć na arkuszu woskowanego papieru.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) na lekko nasmarowanej blasze ciastek, obracając kilka razy podczas pieczenia, aż średnio brązowy i ostry.