Taquitos z kurczaka z Guacamole

Taquitos z kurczaka z Guacamole
Need a danie główne bezglutenowe? Taquitos z kurczaka z Guacamole może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 57g białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 980 kalorii. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś rzodkiewki, cebulę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj 5-Składnikowy Kurczak Guacamole Taquitos, Język Wołowy, Chorizo I Ziemniaczane Taquitos Z Tomatillo Guacamole, oraz Taquitos o Flautas de Pollo (Taquitos z kurczaka lub Flautas) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz awokado, biała cebula, jalapeño, czosnek, kolendra, i sok z limonki w dużej misce. Użyj łyżki i mieszaj, aż wszystko będzie kremowe, ale nadal są jakieś kawałki awokado. Doprawić solą do smaku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula BiałaCebula Biała
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Podgrzej jedną łyżkę oleju w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
2
Dodać cebulę i ząbek czosnku i gotować, mieszając często, aż cebula i czosnek zaczynają się brwi, o 7 protokół. Wyłączyć ogrzewanie i wyjąć, pozostawiając jak najwięcej oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
3
Przełożyć do blendera wraz z pomidorami, jalapeños i solą. Zmiksować do wymieszania, ale nadal z pewną konsystencją.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Dodaj kolejną łyżkę oleju do holenderskiego piekarnika i podgrzewaj, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
5
Dodaj zawartość blendera. Dobrze wymieszać i gotować, aż sos zmniejszy się do gęstej konsystencji sosu, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Zdjąć z ognia, dodać rozdrobnionego kurczaka i dobrze wymieszać. Smak i dodać więcej soli w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pojemnik Na Posiekaną CebulęPojemnik Na Posiekaną Cebulę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Dodaj jeden tortilla i niech bańki w oleju, aż miękkie, dwa do trzech sekund. Odwróć i daj mu jeszcze kilka sekund, a następnie usuń i osusz na ręcznikach papierowych. Powtórz proces z pozostałymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
9
Praca jedna tortilla na raz, łyżka 2 łyżki mieszanki kurczaka w dół centrum, a następnie w górę jak cygaro. Zabezpieczyć każdą zwiniętą tortillę wykałaczką. Upewnij się, że wykałaczka biegnie równolegle do tortilli. Powtórz z pozostałymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
10
Rozgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodaj tyle zwinięte tortille jak pasuje w jednej warstwie. Gotować, przewracając od czasu do czasu, aż każdy jest rumiane na górze i na dole, trzy do pięciu minut. Po zakończeniu odcedzić na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu i natychmiast doprawić solą. Powtórz z pozostałymi tortillami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
12
Podziel taquitos między cztery talerze. Na wierzchu sałata, rzodkiewki i mżawka kremy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)Pokrojony W Kostkę, Częściowo Odtłuszczony Ser Mozzarella (1/2-calowe Kostki)
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
13
Dodać ćwierć guacamole do każdej płyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
14
Serw.

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest DeLoach Russian River Pinot Noir. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
DeLoach Russian River Pinot Noir
DeLoach Russian River Pinot Noir
Piękny rubinowy czerwony kolor w szkle, Rosyjska Rzeka Pinot Noir 2018 otwiera się jasnoczerwonymi aromatami owoców truskawek i wiśni. Smaki malin, rabarbaru i ciemnej śliwki spotykają się z odrobiną przyprawy i jasnej kwasowości. Jest to wino o średniej zawartości, z umiarkowanymi taninami i utrzymującym się i przepysznym wykończeniem
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn