Tapioka i budyń owocowy
Tapiocan i budyń owocowy może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 11g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.92 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz perła tapioka, mango, mleko kokosowe, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Budyń tapioka z owocami na dnie, Pudding Z Tapioki, oraz Tapioka " Budyń.
Instrukcje
W średnim rondlu, połączyć mleko i cukier i doprowadzić do dusić na umiarkowanym ogniu. Dobrze wymieszać, aby dokładnie rozpuścić cukier.
Dodaj tapiokę i fasolę wanilii i gotuj na małym ogniu, często mieszając, aż tapioka będzie delikatna, ale nadal lekko żująca, około 1 godziny.
Pudding z tapioki przelać przez grube sito ustawione na dużej misce. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; wyrzucić fasolę. Wymieszaj 1/3 szklanki mleka, w którym gotowano tapiokę, a następnie dodaj mleko kokosowe. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż budyń jest zimny i zgęstnieje, o 3 godziny.
W średniej szklanej lub ceramicznej misce delikatnie wymieszaj pokrojoną w kostkę papaję, ananas, kantalupę i mango.
Aby służyć, łyżka budyniu do 4 małych miseczek i top z owoców pokrojonych w kostkę. Ewentualnie warstwę puddingu z tapioki i pokrojonych w kostkę owoców w szklankach parfait.
Podawać budyń na raz lub przechowywać w lodówce do 2 godzin.