Tapenada figowo-orzechowa z kozim serem
Tapenada z Fig i orzechów włoskich z kozim serem może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 167 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ocet balsamiczny, orzechy włoskie, pieczywo i / lub krakersy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 17%. Spróbuj Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Kanapki Z Kozim Serem Tapenade, oraz Nietuzinkowa Pizza z kozim serem i Tapenadą figową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz posiekane figi i 1/3 szklanki wody w ciężkim średnim rondlu. Gotować na średnim ogniu, aż płyn odparuje i figi są miękkie, około 7 minut.
Przenieść do średniej miski.
Wymieszać z oliwkami, oliwą z oliwek, octem balsamicznym, kaparami i posiekanym tymiankiem. Doprawić tapenadę do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)
Układaj nakładające się serowe krążki w kółko na środku średniego talerza. Wymieszać posiekane orzechy włoskie do tapenady; łyżka do środka ser koła.
Dekoruj połówkami orzecha włoskiego i gałązkami tymianku, w razie potrzeby.
Podawać z pieczywem i / lub krakersami.