Tangy Vegan Crockpot Corn Chowder
Tangy Vegan Crockpot Corn Chowder jest bezglutenowe i bezmleczne zupa. Jedna porcja zawiera 275 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz ziemniaki, margarynę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Crockpot Corn Chowder, Crockpot słodkiej kukurydzy i kiełbasy Chowder, oraz Wegańska Zupa Kukurydziana.
Instrukcje
Umieść kukurydzę, bulion warzywny, ziemniaki, cebulę, czosnek, czerwoną paprykę chile, chili w proszku, sól, pietruszkę i czarny pieprz w powolnej kuchence; przykryć. Gotować na niskim poziomie przez 7 godzin.
Wlać mieszankę warzywną do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender za pomocą kilku szybkich impulsów przed pozostawieniem go na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie można użyć blendera w sztyfcie i puree mieszaninę w garnku do gotowania. Gdy wszystko zostanie puree, zwróć je do powolnej kuchenki. Wymieszać mleko sojowe i margarynę do mieszaniny; gotować na niskim poziomie przez 1 godzinę więcej.
Dodaj sok z limonki, aby służyć.