Tangy Tomatillo-Kminek Salsa
Przepis Pikantny Tomatillo-kminek Salsan jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 12 i kosztuje 28 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 21 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Mało kto lubi tę przystawkę. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka jalapeño, cebula, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Wieprzowina przyprawiona kminkiem z awokado-Salsa Tomatillo, Udka z kurczaka z kminkiem z grillowaną salsą Tomatillo, oraz 10 Top Tomatillo s i pieczona Tomatillo i zielona oliwkowa Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu przykryj pomidory, cebulę, czosnek i jalapeo wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu, aż tomatillos stracić ich jasny zielony kolor, 8 protokół.
Odcedzić, przełożyć do blendera i ostudzić.
Na małej, suchej patelni, toast nasiona kminku na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, potrząsając patelnią, o 2 protokół.
Przełożyć do młynka do przypraw i lekko ostudzić.
Zmielić kminek na proszek i dodać go do blendera wraz z kolendry i cukru; puree, aż będzie gładka. Salsę doprawić solą i podawać schłodzoną.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.