Tandoori-przyprawiona noga jagnięcina
Tandoori-przyprawione nogi jagnięciny może być tylko danie główne szukasz. Ten przepis służy 8. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 315 kalorii, 48g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z limonki, węgierską paprykę, mielony kardamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać węgierską paprykę, można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Lamb Tandoori, Tandoori Leg of Lamb, oraz Grillowana Jagnięcina Tandoori dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jogurt, sok z limonki, czosnek, Skórka z limonki, imbir, sól, papryka, kolendra, kminek, kurkuma, kardamon, sucha musztarda, pieprz cayenne, kozieradka, goździki, i cynamon w małej misce; trzepaczka do mieszania.
Umieścić nogi jagnięciny na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Ułożyć jagnięcinę mieszanką jogurtową. Przykryj baranka luźno folią lub namiotem folią aluminiową (nie pozwól folii aluminiowej dotknąć powłoki) i przechowuj w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 191°. pieczone nogi jagnięciny odkryte, aż termometr włożony do najgrubszej części mięsa (nie dotykając kości) rejestruje125 dla średnio rzadkich, około 1 godziny 35 minut.
Odstawić jagnięcinę na 15 minut przed podaniem.
Pamiętaj, aby namiotować marynowaną jagnięcinę luźno folią aluminiową. Gdy kwaśne pokarmy wchodzą w kontakt z folią, może wystąpić reakcja chemiczna, która może zmienić smak i kolor naczynia.