Tamales Z Grzybami Mieszanymi

Tamales Z Grzybami Mieszanymi
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Na 6,14 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cukru, masło, 2 cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá).

Instrukcje

1
Przykryj łuski gorącą wodą o 2 cale w dużej misce i mocz, zanurzaj się w odwróconej płytce, obracając łuski od czasu do czasu, aż będą miękkie, około 30 minut. Opłukać łuski, 1 na raz, pod bieżącą wodą. Ułóż 24 największe łuski na talerzu i przykryj zwilżonym ręcznikiem kuchennym. Rozerwij część pozostałych łusek wzdłuż na paski o szerokości 24 (1/2 cala), aby użyć ich jako opasek (zachowaj również wilgoć).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Przykryć porcini 1 szklanką bardzo gorącej wody w małej misce i namoczyć 30 minut. Wyciągnij porcini, wyciskając płyn z powrotem do miski( rezerwowy płyn), a następnie spłucz grzyby, aby usunąć wszelkie ziarna. Grubo posiekać borowiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wlać płyn do namaczania przez sito wyłożone papierowym ręcznikiem do szklanej miary i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
4
Rozgrzać 1/2 kij masło w 12-calowej patelni heavy nonstick na dużym ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć cebulę i czosnek, mieszając, 1 minuta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać grzyby (w tym borowiki) i epazote (jeśli jest używany) i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż płyn zostanie uwolniony, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
EpazoteEpazote
6
Dodać płyn do namaczania porcini i gotować na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż większość płynu odparuje i grzyby są lekko rumiane, 3 do 5 minut, następnie posypać pieprzem i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
PieprzPieprz
SólSól
7
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Beat Pozostałe 1 1/2 kije masło z mikserem elektrycznym przy średniej prędkości do światła i puszyste, o 30 sekund. Masę harina przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i pozostałą 1 1/2 łyżeczki soli do miski. Wymieszać w 1 1/2 szklanki bardzo gorącej wody, aż powstanie gęsta pasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
(mieszanka Masy Kukurydzianej)(mieszanka Masy Kukurydzianej)
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Masę ubić na maśle w 3 partiach, ubijając aż będzie gładka po każdym dodaniu. Zmniejszyć prędkość do niskiej i wymieszać w mieszaninie grzybów, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
10
Umieść 1 łuskę na powierzchni roboczej, zaostrzony koniec najbliżej Ciebie, i, rozłożenie go płasko, kopiec 3 łyżki napełniania w środku i spłaszczyć lekko w szorstki owal (około 1/2 cala grubości) z tyłu łyżki, pozostawiając 1-calowy granicy po obu stronach. Doprowadzić spiczasty koniec łuski się nad kopiec napełniania na pokrycie, i złożyć boki łuski nad napełniania do zamknięcia. Zebrać otwarty koniec łuski na szczycie nadzienia, tworząc płaską torebkę i związać pasem łuski kukurydzy. Zbierz 23 więcej tamales w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
KukurydzaKukurydza
11
Ułóż tamales pionowo w 1 warstwie we wkładce parowej, aby przypominały spadające Domino w rzędach. Ustaw parowiec na wrzącej wodzie w garnku i przykryj składanym ręcznikiem kuchennym (ręcznik pochłania kondensację, więc tamales nie rozmoczą się). Tamales parowe, szczelnie przykryte pokrywką, dodając więcej wody w razie potrzeby, aż napełnianie będzie miękkie, około 30 minut. Aby sprawdzić doneness, otworzyć 1 gotowane na parze tamale i jeśli jakakolwiek część nadzienia jest jeszcze gumowaty, pary 5 do 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelkiżelki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
GarnekGarnek
1
Gotowane tamales można zamrozić, dobrze zapakować w folię, 1 miesiąc. Aby podgrzać, wyrzucić folię (nie rozmrażać) i parą nad wrzącą wodą, aż do ogrzania, około 5 do 10 minut, lub w kuchence mikrofalowej do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn