Tal Ronnen ' s Black Pepper Shortcakes with Blackberry Basil Sauce
Jeśli 1,19 zł za porcję spada w budżecie, Chef Tal Ronnen ' s Black Pepper Shortcakes with Blackberry Basil Sauce może być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 317 kalorii, 8G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Mieszanka soku z cytryny, jeżyny, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piernik Z Jeżyny I Czarnej Śliwki, Ciastka truskawkowe z syropem balsamicznym i czarnym pieprzem, oraz Ciastka Truskawkowe Z Syropem Balsamicznym I Czarnym Pieprzem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę jeżyn, sok z cytryny, sól i gałązkę bazylii umieścić w małym rondlu i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aby rozbić jagody, przez około 8 minut, aż jagody będą miękkie i zepsute.
Wyjąć z ognia i pozostawić strome przez co najmniej 20 minut, do nocy.
Bazylia wyjąć i wyrzucić, a następnie wlać sos do blendera. Puree, następnie osłodzić do smaku nektarem z agawy i w razie potrzeby dodać więcej soku z cytryny.SOS przebijamy przez sito o drobnych oczkach z powrotem do rondla i delikatnie składamy Pozostałe całe jeżyny. Gotowy do podania, podgrzewać na małym ogniu, aż sos będzie ciepły, a jagody rozmrożone (jeśli używa się zamrożonych). Ewentualnie schłodzić sos w lodówce, przykryć i podawać na zimno.Zrób ciastka z czarnym pieprzem: Rozgrzej piekarnik do 218°. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do dużej miski, a następnie wymieszać z ½ szklanki cukru, soli i pieprzu. Rozrzuć równowagę Ziemi na mąkę i, za pomocą noża do ciasta, widelca lub—najlepszego narzędzia—rąk, pociąć równowagę Ziemi na mąkę, aż największe kawałki będą wielkości dużego grochu.Zrobić dobrze w środku mieszaniny i dodać śmietankę; za pomocą rąk lub drewnianą łyżką, delikatnie wymieszać, aby miękkie, nieco lepkie ciasto, uważając, aby nie przepracować. Obróć ciasto na mąkę powierzchni roboczej i wklep go do 1 cala grubości. Za pomocą krajalnicy do ciastek pokrój ciasto na 2,5-calowe krążki i umieść 1,5 cala od siebie na przygotowanej blasze do pieczenia. Delikatnie przyciśnij skrawki i wytnij więcej rund.
Umyć szczyty rund śmietanką i posypać pozostałymi 2 łyżkami cukru.
Piec w środku piekarnika, aż złoty kolor, o 12 protokół, obracając patelnię 180 stopni w połowie.
Wyjąć do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.
Podawać ciastka z ciepłym lub schłodzonym sosem z bazylii jeżyn i top z bitą śmietaną nerkowca.