Tajskie Tofu-Zupa Wieprzowa

Tajskie Tofu-Zupa Wieprzowa
Tajskie Tofu-zupa wieprzowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 61 powiedziałoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jeśli masz tofu, sos rybny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to tajska zupa z tofu, jak zrobić tajską zupę z tofu, Kang Jyd Taohu (Tajska Zupa Tofu), oraz Tajskie Tofu, dyni i zupa z bakłażana.

Instrukcje

1
W moździerzu lub małym chopper, zrobić drobną pastę z czosnku, kolendry łodyg / korzeni,i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
2
Zmieloną wieprzowinę umieścić w misce i dodać do niej przygotowaną pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Dodaj 2 łyżeczki sosu sojowego i 1 łyżeczkę sosu rybnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
4
Wymieszać do uzyskania jednorodności; odstawić na bok.
5
Doprowadzić wodę do wrzenia w dużym rondlu. Zmniejszyć do gotować na wolnym ogniu. Uformuj pastę wieprzową w 1-calowe kulki i delikatnie upuść do gotującej się wody. Powtarzaj, aż zniknie cała pasta wieprzowa. Gotować, aż kulki wieprzowe unosić, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
6
Dodaj pozostały sos sojowy i sos rybny do bulionu. Delikatnie dodać kostki tofu do bulionu; powrót do gotowanego na wolnym ogniu, następnie dodać zieloną cebulę i natychmiast usunąć z ognia. Dostosuj przyprawę w razie potrzeby z większą ilością sosu rybnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sos RybnySos Rybny
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
Zupa z kadzi do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Dekoruj liśćmi kolendry. Trochę świeżo zmielonego białego pieprzu na wierzchu jest opcjonalne, ale zalecane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Biały PieprzMielony Biały Pieprz
świeża Kolendraświeża Kolendra
9
Podawać na gorąco z gotowanym na parze ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Tajski w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn