Tajskie paszteciki wieprzowe ze słodkim chilli i makaronem
Tajskie paszteciki wieprzowe ze słodkim chilli i makaronem wymagają około 30 minut od początku do końca. Na $2.8 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 16 fanów. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i podnieś wieprzowinę, makaron ryżowy, łodygi trawy cytrynowej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jak zrobić tajski słodki sos Chilli, Tajskie placki rybne ze słodkim sosem chilli, oraz Tajskie ciasta z kurczakiem w słodkim sosie chilli.
Instrukcje
Podgrzej grill. W misce wymieszać wieprzowinę, czosnek, trawę cytrynową, sos rybny i połowę kolendry. Doprawić pieprzem.
Dobrze wymieszać i uformować na 8 placków. Każdy z nich natrzeć olejem i posypać cukrem, a następnie umieścić na blasze do pieczenia.
Grilluj paszteciki przez 3 minuty z każdej strony, aż staną się złote. Tymczasem, w dużej misce, gotować makaron ryżowy zgodnie z instrukcjami opakowania.
Odcedzić ciepły makaron i podawać z pasztecikami, posiekaną dymką, pozostałą kolendrą i mżawką słodkiego sosu chili.