Tajskie Krewetki Cytrynowe
Przepis Thai Lemon Shrimp jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.92 za porcję. To danie główne ma 209 kalorii, 24g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sos chili lub, sos chili, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Pudding Z Mleka Kokosowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Shrimp Pad Thai, Shrimp Pad Thai, oraz Shrimp Pad Thai dla podobnych receptur.
Instrukcje
Marynuj krewetki w słodkim sosie chili, soku z cytryny, skórce z cytryny, liściach limonki kaffir, sosie chili, sosie rybnym, czosnku i cukrze przez 10 lub więcej minut.
Podgrzać patelnię na średnim ogniu.
Dodaj krewetki wraz z marynaty i mleka kokosowego i gotować na wolnym ogniu, aż krewetki są gotowane, o 2-3 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w kolendrze.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.