Tajskie czerwone Curry z dyni i ciecierzycą

Tajskie czerwone Curry z dyni i ciecierzycą
Tajskie czerwone Curry z dyni i ciecierzycą to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 492 kalorie. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 229 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz dyni, tajska pasta curry, olej canolan, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Tajskie czerwone Curry z dyni i ciecierzycą, Pieczona w Curry Dynia Maślana i ciecierzyca, oraz Tajska Zupa Curry Z Dyni.

Instrukcje

1
Squasha obrać, pokroić wzdłuż na pół i zebrać nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
2
Odciąć szczyt, gdzie spotyka się z bulwiastym dnem.
3
Wytnij koniec żarówki na kliny o szerokości 3/4 cala.
4
Wytnij koniec szyi na półksiężyce o grubości 1/2 cala.
5
Podgrzać duży ciężki garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodaj olej rzepakowy, a następnie dodaćkastej curry i mieszać przez około 1 minutę, lub aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
7
Dodać squashand wymieszać płaszcz z pastą curry. Wymieszać z ciecierzycą i doprawićsól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
8
Dodać mleko kokosowe i 3/4 szklanki wody i doprowadzić do duszenia. Reducethe ciepła do średnio-niskie, przykryć, i gotować delikatnie przez około 10 minut, lub until squash po prostu zaczyna mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
9
Wymieszać kolendry i gotować na wolnym ogniu, odkryte, mieszając od czasu do czasu, przez około 20 minut, lub aż squash jest przetargu, ale nie rozpada się i sos zmniejszył się nieznacznie. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
10
Podzielić curry między cztery miski zupy, top z kolendry, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Spice It Up
12
Czy zauważyłeś ilość nowych przypraw na rynku? Przyprawy, które kiedyś miałeś przywieźć do domu z podróży za granicę, są teraz na sprzedaż w lokalnym sklepie spożywczym. Mieszanki przypraw, które mogą pochodzić w formie proszkowej lub pasty, składają się z długiej listy składników, dzięki czemu otrzymujesz ogromną ilość smaku w każdej porcji. Dwa z moich ulubionych To Maroko harissa (ognista pasta z chili, czosnku, kminku,kolendry, kminku i oliwy z oliwek) i tajska czerwona pasta curry (zawierająca czerwone chili, trawę cytrynową, kolendrę i inne). Chłodzićto w pojemnikach po otwarciu i będą przechowywać przez co najmniej 6 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tajska Czerwona Pasta CurryTajska Czerwona Pasta Curry
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Eliksir GEliksir G
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Nasiona KminkuNasiona Kminku
HarissaHarissa
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
13
Przedruk za zgodą co jest na obiad? Autor: Curtis Stone, © 2013 Ballantine Books
14
Curtis Stone jest autorem pięciu książek kucharskich i gospodarzem Top Chef Masters Na Bravo. Jest także twórcą rozwiązań kuchennych, eleganckiej linii naczyń sprzedawanych w sklepach na całym świecie, i pisze comiesięczną kolumnę dla Mężczyzn Fitness. Urodzony w Melbourne w Australii Stone doskonalił swoje umiejętności w Londynie w Café Royal, pod okiem legendarnego trzygwiazdkowego Szefa Kuchni Michelin Marco Pierre 'a White' a oraz w Mirabelle i czczonym Quo Vadis. Mieszka w Los Angeles z żoną i synem.

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Skeleton Gruner Veltliner (1 litr). Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Skeleton Gruner Veltliner (1 Litr)
Świeży, owocowy, a przede wszystkim przyjazny dla jedzenia, nasz Grüner Veltliner (w skrócie Gru-Vee) pokazuje uroki, które sprawiają, że winogrono Austria jest ulubioną odmianą białego wina. Pikantne wino o wybuchowych owocowych smakach, lekkim minerale i pełnym, ekspansywnym wykończeniu.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn