Przepis tajski ciasto bananowe na parze może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w mniej więcej 40 minut. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 593 kalorie, 5G białka, oraz 38 g tłuszczu na porcję. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz skrobię z maranty, mąkę z tapioki, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mało kto lubi ten deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest solidne. Spróbuj Ryba Tajska Na Parze, Tajskie Małże Na Parze, oraz Thai Steamed Snapper dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Do miski wrzucić kokosa z 1/4 łyżeczki soli; odstawić.
Przesiać mąkę ryżową, mąkę z tapioki i skrobię maranta razem w dużej misce; wymieszać krem kokosowy do mieszaniny, aż mąki są włączone do śmietany, co najmniej 10 protokół. Wymieszać cukier w mieszaninie, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Dodać 1/8 łyżeczki soli i mleka kokosowego; ponownie dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Kokosowe
Sól
5
Wlać ciasto do kwadratowej blachy do pieczenia lub pojedynczych kubków z folii aluminiowej. Top z powściągliwym kokosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kokos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
6
Doprowadzić około 1-1 / 2 cala wody, aby zagotować w parowarze wyposażonym w duży kosz. Ciasto na parze nad wrzącą wodą, aż gotowane przez, 20 do 25 protokół.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.