Tajski Kurczak z bazylią (kai Kraphao)
Przepis Thai Basil Chicken (kai Kraphao) jest gotowy w około 25 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. To danie główne ma 382 kalorie, 19g białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.83 za porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką cukier, pierś z kurczaka, czosnek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajski Kurczak Z Bazylią (Kai Kraphao), Tajski Kurczak z bazylią i 5 pikantnych makaronów z bazylią s, oraz Pierogi z kurczakiem i tajską bazylią.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc
Lang & Reed 2015 Chenin Blanc-Napa Valley ma brzoskwinię i owoce tropikalne, które są natychmiast na nosie, z niezbędną nutą plastra miodu (tradycyjny charakter odmianowy) i mniejszą ekspresją jabłek i cytrusów. Na podniebieniu aromaty są odzwierciedlone i mają jeszcze silniejszą obecność dzięki egzotycznym cytrusowym nutom żółtego jabłka, które nadają mu dokładną cierpkość. Tekstura jest delikatna, a smaki rozszerzają się z odrobiną soli mineralnej, co prowadzi do jasnej, ostrej kwasowości, dodając orzeźwiającego charakteru wina. Rozkwita i zwiększy złożoność dzięki dodatkowemu czasowi butelkowania.