Tajski Kurczak Orzechowy
Thai Peanut Chicken może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 362 kalorie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 1,17 zł za porcję. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jeśli masz ryż, prażone orzeszki ziemne, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 664 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Tajski Kurczak Orzechowy, Tajski Kurczak Orzechowy, oraz Tajski Kurczak Orzechowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz ryż i wodę w rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub aż ryż będzie miękki. W małej misce, wymieszać razem sos sojowy, masło orzechowe, ocet, i pieprz cayenne. Odstawić.
Rozgrzać olej na patelni lub woku na dużym ogniu.
Dodać kurczaka, czosnek i imbir i gotować, ciągle mieszając, aż kurczak będzie złoty Na Zewnątrz, około 5 minut.
Zmniejszyć ogień do średniej, i dodać zieloną cebulę, brokuły, orzeszki ziemne, i mieszaniny masła orzechowego. Gotować, często mieszając, przez 5 minut, lub aż brokuły będą miękkie, i kurczak jest gotowane przez.