Tajski Grillowany kurczak z sosem do zanurzania w Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 810 kalorii, 64G białka, oraz 57 g tłuszczu na porcję. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jeśli masz chile z lotu ptaka, mleko kokosowe, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 40%. Spróbuj Tajski Grillowany Kurczak Z Sosem Kolendrowym, Tajski Grillowany kurczak z sosem słodko-pikantnym, oraz Grillowane udka z kurczaka po tajsku z sosem słodko-pikantnym i ryżem kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W płytkim naczyniu, wymieszać mleko kokosowe, sos rybny, 2 łyżki mielonego czosnku, kolendra, kurkuma, curry w proszku, i biały pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Mleko Kokosowe
Curry W Proszku
Biały Pieprz
Sos Rybny
Kolendra
Kurkuma
2
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
3
Rozgrzej grill na duże ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
4
W rondlu połączyć ocet, wodę, granulowany słodzik SPLENDA®, 1 łyżeczkę mielonego czosnku, chile z lotu ptaka i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona, około 5 minut. Od czasu do czasu mieszamy SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Thai Chili
Czosnek Mielony
SOS
Splenda
Ocet
Woda
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przed użyciem.
6
Lekko olejowy ruszt grillowy. Wyrzucić marynatę i umieścić kurczaka na grillu. Gotować przez 10 minut na stronę, lub do lekko zwęglone i soki uruchomić jasne.
Tajski bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Quintan Essentia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 35 dolarów za butelkę.
Quinta Essentia Chenin Blanc
Głęboki żółty kolor sugeruje pełną dojrzałość i złożoność. Aromaty pieczonej gruszki, dojrzałego jabłka, nuty świeżych cytrusów i prażonych orzechów są obecne na złożonym i warstwowym nosie. Podniebienie jest bogato teksturowane odsłaniając ananasa, tropikalne owoce i Golden delicious apple. Wykończenie jest długie uzupełnione przez twardą kwasowość, która daje długość wina i ostrość.Połącz to wino z grillowanymi rybami i owocami morza w ogóle.