Tajski czarny pieprz i czosnek Tofu
Przepis tajski czarny pieprz i czosnek tofu jest gotowy w około 1 godzinę i 5 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników azjatyckiego jedzenia. Na 4,02 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 168 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś dodatkowy bulion, cebulę, wyjątkowo twarde tofu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Tajskie Tofu z cukinią, czerwoną papryką i limonką, Tajskie Tofu Z Cukinią, Czerwoną Papryką I Limonką, oraz Tajskie Tofu z cukinią, czerwoną papryką i limonką.
Instrukcje
Pokroić tofu na 1/2-calowe plastry. Delikatnie wciśnij każdy kawałek między ręczniki papierowe, aby usunąć część wilgoci. Następnie pokrój każdy plasterek w prostokąty.
Umieścić w torbie ziplock.
Połączyć przyprawy Tofu w małej misce i zalać tofu. Uszczelnij torbę i delikatnie obróć ją, aż tofu będzie całkowicie pokryte przyprawą. (Można to zrobić z wyprzedzeniem i pozwolić tofu marynować silniejszy smak, ale to nie jest obowiązkowe.) Rozgrzej piekarnik do 204°. linia blachy do pieczenia lub naczynia z pergaminem. (Mata silikonowa będzie również działać, ale pergamin na oprawie blachy do pieczenia daje chrupiące tofu bez klejenia.)
Umieść tofu na pergaminie w jednej warstwie wraz z marynatą.
Piec przez 15 minut. Delikatnie obrócić i piec przez kolejne 15 minut.
Wyjąć z piekarnika. Podczas gotowania tofu, posiekać wszystkie warzywa i połączyć składniki sosu w małej misce. Około 10 minut przed wykonaniem tofu, rozgrzej dużą, głęboką patelnię nieprzywierającą lub wok na średnim ogniu. Spryskaj lub pocieraj olejem, jeśli chcesz, ale jest to opcjonalne. Mieć około pół szklanki wody lub bulionu w gotowości.
Dodać cebulę i gotować przez kilka minut, aż zacznie się przezroczyste.
Dodaj łyżkę wody lub bulionu, jeśli zacznie się przyklejać.
Dodać paprykę i smażyć przez kolejną minutę. Następnie dodać czosnek i grzyby i gotować kolejne dwie minuty, dodając płyn przez łyżkę w razie potrzeby. Jarmuż wymieszać, dodać około 2 łyżek płynu i szybko przykryć. Po minucie wymieszać i w razie potrzeby dodać płyn. Gotować pod przykryciem jeszcze minutę, a następnie dodać szparagi i trochę więcej płynu. Przykryć i gotować, aż szparagi będą miękkie-chrupiące, o 2 protokół.
Dodać sos i gotować, aż zostanie podgrzany.
Podawać warzywa z tofu na górze, lub mieszać tofu do warzyw i służyć na ryżu lub makaronu.