Tajska wołowina orzechowa i strąki grochu nad makaronem

Tajska wołowina orzechowa i strąki grochu nad makaronem
Need a dairy free main course? Tajska Wołowina z orzeszków ziemnych i strąki grochu nad makaronem może być znakomity przepis, aby spróbować. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 659 kalorii, 45g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Jeśli masz paprykę, skrobię kukurydzianą, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać masło orzechowe można śledzić to danie główne z Masło Orzechowe Płatki Owsiane Czekoladowe Ciasteczka jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Makaron z papryką cukrową i marchewką soba, Tajski Makaron Orzechowy, oraz Tajski Makaron Orzechowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Spaghetti gotować i odcedzić zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; przykryć, aby się ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SpaghettiSpaghetti
2
Tymczasem, w 12-calowej patelni, gotować mieloną wołowinę na średnim ogniu 5 do 7 minut, mieszając od czasu do czasu, aż dokładnie ugotowane;odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona WołowinaMielona Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj cebulę, strąki grochu i paprykę. Gotować i mieszać 3 do 4 minut lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
CebulaCebula
4
W małej misce wymieszaj bulion, zmielony czerwony pieprz, sól i skrobię kukurydzianą. Wymieszać z wołowiną i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
WarzywaWarzywa
BulionBulion
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj masło orzechowe. Gotować od 1 do 2 minut, często mieszając, aż będzie gęsty i bąbelkowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło OrzechoweMasło Orzechowe
6
Podawać na gotowanym spaghetti; top z orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane SpaghettiGotowane Spaghetti
Orzeszki ZiemneOrzeszki Ziemne

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia52
Magazyn