Tajska Sałatka z wołowiną i Zielonymi winogronami

Tajska Sałatka z wołowiną i Zielonymi winogronami
Tajska Sałatka z wołowiną i Zielonymi winogronami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 5 i kosztuje $3.57 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz sos sojowy, pomidory winogronowe, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać tajski sos rybny można śledzić to danie główne z Ciasto truskawkowe z sosem anyżowym jako deser. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest solidne. Spróbuj Sałatka z pomidorów z fasoli i winogron z Kalamata Vinaigrette, Kebaby wołowe i Winogronowo-pomidorowe, oraz Sałatka Z Zielonych Winogron dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować dressing, połącz pierwsze 7 składników w misce, dobrze mieszając i odstaw na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Aby przygotować sałatkę, połącz 3 łyżki brązowego cukru i następne 4 składniki (przez czosnek) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gałka Muszkatołowa, OpcjonalnieDodatkowa Gałka Muszkatołowa, Opcjonalnie
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
3
Dodaj stek do worka; uszczelnić. Marynować w lodówce 4 do 6 godzin, obracając torebkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
4
Przygotuj grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć stek z worka i wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
6
Umieść stek na stojaku grillowym pokrytym natryskiem; grilluj 7 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru1 Opakowanie (1/4 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Budyniowej Czekoladowej Bez Cukru
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Stek niech stać 10 minut; pokroić stek po przekątnej ziarna na cienkie plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu
8
Sałatę i pozostałe składniki połączyć w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
9
Dodać opatrunek; wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż około 1 1/2 szklanki mieszanki sałaty na każdym z 5 talerzy; top każdej porcji z około 3 uncji stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
Podwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru TłuszczuPodwójnie Cięty Stek Z Kością Z żeberka (o Grubości Około 2 1/2 Cala; Około 2 1/2 Funta), Pozbawiony Nadmiaru Tłuszczu

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie3(zima)Dodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnieDodatkowa gałka muszkatołowa, opcjonalnie21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.pasta chile z czosnkiem (np. sambal oelek)pasta chile z czosnkiem (np. sambal oelek)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony obrany ogórekcienko pokrojony obrany ogórek567Orzechy dowolne (posiekane)stek z flankistek z flanki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża bazyliaposiekana świeża bazylia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)posiekana świeża miętaposiekana świeża mięta2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone340Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki pomidorów z zielonych winogron (o3/4 szklanki pomidorów z zielonych winogron (o2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2(zima)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojone rzodkiewkicienko pokrojone rzodkiewki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipionowo pokrojona czerwona cebulapionowo pokrojona czerwona cebula9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana sałata rzymskaposiekana sałata rzymska1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Tajski sos rybny (np. trzy kraby)Tajski sos rybny (np. trzy kraby)21 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Tajski sos rybny (np. trzy kraby)Tajski sos rybny (np. trzy kraby)

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie.
Gewürztraminer jest trudny do uchwycenia, na winorośli przejdzie z doskonałego do zbyt dojrzałego w ciągu kilku godzin. Jako wino ma niezwykle szeroki zakres cech, które może wykazywać, może być napędzane przyprawami, kwiatowe, słodkie, chłodno suche, przezroczyste, pomarańczowe lub różowe. Kiedy jest dobrze zrobione, jest to rzecz rzadkiego, przelotnego piękna, która przetrwa dziesięciolecia, podobnie jak wspomnienie pięknej kobiety spotkanej raz i znikniętej.
Gewürztraminer jest trudny do uchwycenia, na winorośli przejdzie z doskonałego do zbyt dojrzałego w ciągu kilku godzin. Jako wino ma niezwykle szeroki zakres cech, które może wykazywać, może być napędzane przyprawami, kwiatowe, słodkie, chłodno suche, przezroczyste, pomarańczowe lub różowe. Kiedy jest dobrze zrobione, jest to rzecz rzadkiego, przelotnego piękna, która przetrwa dziesięciolecia, podobnie jak wspomnienie pięknej kobiety spotkanej raz i znikniętej.
Gewürztraminer is difficult to capture, on the vine it will go from pitch-perfect to over-ripe in a number of hours. As wine, it has an amazingly wide breadth of characteristics that it can display, it can be spice-driven, floral, sweet, bone-chillingly dry, clear, orange or pink. When it is done well it is a thing of rare, fleeting beauty that will last decades, much like the memory of a beautiful woman met once and disappeared.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia42
Magazyn