Tajska Sałatka z makaronem z smażonym Tofu

Tajska Sałatka z makaronem z smażonym Tofu
Przepis tajska Sałatka z makaronem ze smażonym Tofu może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 362 kalorie, 14g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na $1.6 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka marchwi, imbiru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tajska Sałatka z tofu i makaronem, Noodle Free Tofu Pad Thai, oraz Soba Sałatka Z Makaronem I Tofu Dla 2.

Instrukcje

1
Aby przygotować tofu, pokroić tofu na plastry o grubości 3/4 cala. Ułóż plastry tofu w jednej warstwie na kilku warstwach ręczników papierowych. Góra z kilkoma warstwami ręczników papierowych; góra z żeliwną patelnią lub inną ciężką patelnią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
2
Odstawić na 30 minut.
3
Wyjąć Tofu z ręczników papierowych; pokroić w kostkę 3/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Połącz tofu, 2 łyżki soku, a następnie 6 składników (przez czosnek) w plastikowej torbie na zamek błyskawiczny. Uszczelnić i marynować w temperaturze pokojowej przez 2 godziny, od czasu do czasu obracając worek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
SokSok
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
5
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj 1 łyżkę oleju do patelni, wirując do herbu; ciepła 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć tofu z worka; wyrzucić marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodaj tofu na patelnię; smażyć 5 minut lub do chrupkości, ostrożnie obracając do brązowego ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Zdjąć z ognia.
10
Aby przygotować makaron, podczas gdy tofu marynuje, umieść wermiszel w dużej misce. Przykryć wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Odstawić 20 minut lub do miękkości.
12
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą; dobrze spuścić. Odstaw makaron na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
13
Aby przygotować dressing, połącz 1/4 szklanki soku i dalej 8 składników (przez 1/4 łyżeczki czerwonej papryki), mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
14
Połącz wermiszel, sałatę i pozostałe składniki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Dodaj dressing; wrzucić dobrze do połączenia. Top z tofu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirozdrobniona marchewkarozdrobniona marchewka1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos czosnkowy chili (np. Lee KUM Kee)sos czosnkowy chili (np. Lee KUM Kee)3(zima)sos czosnkowy chili (np. Lee KUM Kee)sos czosnkowy chili (np. Lee KUM Kee)0(może być lub przeglądać)kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1(może być lub przeglądać)kruszony czerwony pieprzkruszony czerwony pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2(może być lub przeglądać)starty obrany świeży imbirstarty obrany świeży imbir2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2(zima)sos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno2(zima)1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno340Orzechy dowolne (posiekane)niegotowany wermiszel ryżowyniegotowany wermiszel ryżowy4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojona sałata rzymskacienko pokrojona sałata rzymska0(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Tajski sos rybny (np. trzy kraby)Tajski sos rybny (np. trzy kraby)340Orzechy dowolne (posiekane)mocne tofu zapakowane w wodę, osuszonemocne tofu zapakowane w wodę, osuszone

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn