Tajny Składnik (Marmolada): Krewetki Ze Skórką Pomarańczową

Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Tajny składnik (Marmolada): krewetki skórki pomarańczowej może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 323 kalorie, 48g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.93 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, liczyć krewetki, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody z ciemnej czekolady z dodatkiem pomarańczy z prażonymi orzechami włoskimi jako deser. 148 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sekretny składnik (Marmolada): Marmolada i śmierdzące kanapki z serem, Sekretny składnik (Marmolada): lody śmietankowe z kawałkami czekolady, oraz Tajny Składnik (Kokos): Chrupiące Krewetki Pina Colada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciepła 2 łyżeczki oleju rzepakowego w małej patelni na średnim ogniu. Gdy olej po prostu mieni się, dodać czosnek, szalotki, płatki czerwonej papryki i skórki pomarańczowej i gotować, aż pachnące, mniej niż minutę.
Natychmiast dodać marmoladę, miód, i sos sojowy na patelni. Pozostawić do bąbelków na 1 minutę.
W międzyczasie użyj małej trzepaczki, aby połączyć świeży sok pomarańczowy i 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej w małej misce.
Dodaj gnojowicę do patelni i ubijaj nieprzerwanie przez 1 ostatnią minutę, aż sos będzie gęsty. Odstawić.
Wrzucić suche krewetki z pozostałej skrobi kukurydzianej i szczypta soli.
Podgrzać pozostały olej rzepakowy w woku na średnim ogniu, aż do lekkiego palenia. Smaż krewetki sześć na raz, aż pomarańczowy, zwinięte, i lekko chrupiące, o 2 protokół, obracając raz w połowie drogi przez gotowanie.
Osuszyć na ręczniku papierowym. Powtórz dla wszystkich 4 partii.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju.
Wrzucić krewetki z sosem pomarańczowym.
Dekoruj świeżą szalotką i skórką pomarańczową.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.