Tajemnica Orientu

Tajemnica Orientu
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Tajemnica Orientu może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1160 kalorii, 11g białka, oraz 81 g tłuszczu każdy. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz czekoladę, sproszkowane barwniki spożywcze, masło kakaowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%. Podobne przepisy to Orient Breeze, Orient Express Snack Mix, oraz Sałatka Z Kurczakiem Orient Express.

Instrukcje

1
Zrób podstawę: użyj elastycznych aluminiowych pasków lub dużego pierścienia do ciasta, aby utworzyć podstawę. Podstawa, którą zrobiłem, miała 10 cali średnicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
2
Umieść pierścień na powierzchni wyłożonej pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
1
Zwiń kawałek octanu w rurkę o długości 14 cali i średnicy 2 1/2 cala i zamknij ją taśmą. Ustaw rurkę na końcu i napełnij gorzką czekoladą. Gdy jest pełny, odwrócić rurkę nad miską czekolady pozwalając nadmiar czekolady do przepływu z powrotem do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Zaczynamy. Gdy czekolada ustawi, powtórz ten krok jeszcze kilka razy. Chcesz, aby rura była dość wytrzymała, ponieważ od niej zależeć będzie reszta centralnego elementu. Pozostawić rurkę czekolady, aby ustawić aż twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
3
Usunąć octan. Użyj gorącego noża, aby przyciąć podstawę rury, aby była płaska. Następnie użyj noża, aby uszkodzić spód. Chcesz, aby był nieco teksturowany, aby stanowił lepsze uszczelnienie podstawy. Użyj hartowanej czekolady, aby przykleić słupek do podstawy. Ustaw go dobrze, abyś mógł oprzeć formowaną czekoladę na nim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4
Zrób dyski: użyj szpatułki przesuniętej, aby rozprowadzić warstwę hartowanej białej czekolady o grubości 1/4 cala na arkuszu octanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
5
Niech czekolada ustawić lekko. Ustaw 6-calowe kółko ciasta na górze czekolady i prześledzić wokół niego ostrym nożem do parkowania. Gdy czekolada jest ustawiona, odkleić octan i odstawić dysk na bok. Powtórz jeszcze 2 razy, aby utworzyć 8-calowe koło i 10-calowe koło. Aby pomalować 6-calowy krążek czekolady, wymieszaj kilka łyżek masła kakaowego z niewielką ilością sproszkowanego koloru spożywczego. Łatwiej będzie, jeśli użyjesz Maszyny do jogurtu do przechowywania i podgrzewania farb. Użyj pędzla do malowania japońskich znaków na dysku. Odstawić. Użyj tej samej metody, aby pomalować dysk 8-calowy na Czerwono. Gdy farba wyschnie, można ją glazurować dowolnym rodzajem oleju roślinnego. Zrób kawałek twarzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6
Rozwałkuj modelującą czekoladę do koła o średnicy 20 cali. Użyj skrobi kukurydzianej, aby czekolada modelująca nie przyklejała się do wałka do ciasta lub powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada ModelującaCzekolada Modelująca
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
7
Umieść formę twarzy na płaskiej powierzchni przed sobą. Ostrożnie Zbierz czekoladę modelującą i umieść ją na twarzy, naciskając ją do formy. Zbierz boki dać resztę kawałek więcej charakteru. Gotowy rozmiar powinien wynosić 14 cali i 16 cali od góry do dołu. Możesz umieścić elastyczną czekoladę modelującą w lodówce. Zachowa swój kształt lepiej, gdy jest zimno. Użyj hartowanej ciemnej czekolady, aby przykleić kawałek twarzy do 10-calowego koła. Zapewni to dodatkowe podparcie, dzięki czemu można go przykleić do słupa podporowego. Przyklej ten kawałek do bieguna za pomocą bardziej hartowanej czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada ModelującaCzekolada Modelująca
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
8
Zrób wentylator: wentylator ma 9 szprych. Użyj szpatułki offsetowej, aby rozprowadzić warstwę hartowanej gorzkiej czekolady o grubości 1/8 cala na arkuszu octanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
9
Niech czekolada ustawić lekko. Użyj prostej krawędzi, aby wyciąć 9 pasków ciemnej czekolady, które są Każdy 8 cali długości i 3/8-cala szerokości. Gdy czekolada jest ustawiona, odklej octan. Ułóż elementy wentylatora, aby równomiernie rozłożyły się na 8-calowej przestrzeni. Może być konieczne dostosowanie tego pomiaru, aby pasował do dna wykonanego wentylatora. Przyklej szprychy do 1 końca. Jeśli to konieczne, użyj gorącego noża, aby przyciąć końce czekolady. Użyj modelowania czekolady, aby twarz wentylatora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada ModelującaCzekolada Modelująca
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Rozwałkuj czekoladę modelującą, aby miała około 30 cali szerokości. Użyj ostrego noża do parowania, aby prześledzić wokół wentylatora, aby uzyskać kształt. Ostrożnie zebrać czekoladę modelowania i umieścić go nad wentylatorem za pomocą wentylatora, aby utworzyć fałdy. Mój gotowy wentylator miał około 24 cali na górze i 9 cali na dole. Użyj szpatułki offsetowej, aby rozprowadzić warstwę hartowanej białej czekolady o grubości 1/8 cala na arkuszu octanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada ModelującaCzekolada Modelująca
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
11
Niech czekolada ustawić lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12
Wytnij zakrzywiony kawałek czekolady, który ma około 2 cale szerokości. Będzie to służyć jako dodatkowe wsparcie dla wentylatora. Pomaluj tył wentylatora białą czekoladą. Użyj więcej hartowanej czekolady, aby przykleić element nośny z tyłu wentylatora. Użyj bardziej hartowanej czekolady, aby przykleić szprychy do dna wentylatora. Jeśli używasz aerografu, po prostu umieść kilka kropli koloru w pojemniku aerografu i udekoruj, jak jesteś zainspirowany. Jeśli używasz pędzla, wymieszaj kilka łyżek masła kakaowego z niewielką ilością sproszkowanego koloru spożywczego. Łatwiej będzie, jeśli użyjesz Maszyny do jogurtu do przechowywania i podgrzewania farb. Zastosuj kolor tam, gdzie jesteś zainspirowany do tego. Użyj hartowanej czekolady, aby przykleić szprychy do tylnej części wentylatora. Użyj bardziej hartowanej czekolady, aby przykleić wentylator do podpory. Przyklej pomalowane dyski do podpory. Źródła: Modelowanie czekolada: beryls Ciasto Dekorowanie Maska: Nowość sklep czekolada Melter: Demarle New Jersey, Demarle.com Chocolate Cold Spray: PCB we Francji 011 33 0388 587333
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada ModelującaCzekolada Modelująca
Biała CzekoladaBiała Czekolada
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn