Taima ' s Catch - Cedar Plank Grillowany łosoś

Taima ' s Catch - Cedar Plank Grillowany łosoś
Taima ' s Catch - Cedar Plank Grillowany łosoś może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, cały 30 i pescatarian przepis ma 493 kalorie, 13g białka, oraz 48 g tłuszczu na porcję. Na 2,68 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki koperku, oliwę z oliwek, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Taima ' s Catch - Cedar Plank Grillowany łosoś, Grillowany Łosoś Cedrowo-Deskowy, oraz Grillowany Łosoś Z Desek Cedrowych.

Instrukcje

1
Wyposażenie specjalne: 2 deski cedrowe Olcha zrębki, dla palaczy
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki
2
Deski cedrowe moczyć w wodzie przez 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Łososia posmarować oliwą z oliwek i posiekanymi ziołami. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
łosośłosoś
ZiołaZioła
4
Włóż łososia do palacza, Ustaw na zimne wędzenie i dymu z wiórów drzewnych, aż gotowy do grillowania, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Pesto: Blitz bazylia, orzeszki piniowe, czosnek, cytryna, i sól i pieprz, do smaku, w robocie kuchennym. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i pulsuj, aż mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
CytrynaCytryna
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Umieścić pesto w małej misce i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Odcedzić deski cedrowe i doprawić wierzch każdej deski olejem roślinnym, solą i pieprzem do smaku oraz gałązkami koperku. Na każdej cedrowej desce umieścić 3 kawałki łososia i grillować na średnim ogniu przez 12 do 15 minut. Sok z cytryny łosoś raz ugotowany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Deska CedrowaDeska Cedrowa
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
łosośłosoś
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Łososia przełożyć na półmisek, ułożyć pesto i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn