Taglierini z morelami, szparagami i Nasturcjami
Taglierini z morelami, szparagami i Nasturcjami wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 224 kalorie, 2G białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka łodyg szparagów, smalców, nietoksycznych i nasturcji oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Taglierini z morelami, szparagami i Nasturcjami, Szparagi Z Morelami, oraz Szparagi Z Smalcem I Estragonem.
Instrukcje
Przygotuj świeży makaron, jeśli używasz.
Wysuszone morele moczyć w 1 szklance ciepłej wody 20 minut. Wstrząsnąć smalcem, aby usunąć ziarno, a następnie usunąć z wody, wyciskając płyn z grzybów z powrotem do miski. Płyn rezerwowy. Po osadzeniu się ziarna, ostrożnie wlać płyn grzybowy do małej miski, pozostawiając osad (w razie potrzeby odcedzić płyn przez zwilżony filtr do kawy lub gazę).
Usunąć wszelkie twarde łodygi z moreli.
Przyciąć i odrzucić twarde końce ze szparagów.
Odetnij górne 2 cale końcówek i połowę końcówek wzdłuż.
Pokroić Pozostałe szparagi w długie ukośne plastry o grubości około 1/4 cala.
Dusić wino, sok z cytryny, i szalotki w dużej ciężkiej patelni, aż płyn zmniejszy się do około 2 łyżki.
Dodaj śmietanę i gotuj na wolnym ogniu 1 minutę.
Dodaj Smalce, płyn do namaczania grzybów i bulion, a następnie gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Dodać masło na raz i gotować sos na umiarkowanie małym ogniu, stale ubijając, tylko do momentu, aż śmietana i masło jest włączone. (Nie pozwól, aby sos był tak gorący, że masło oddziela się, a sos traci kremową konsystencję.)
Wyjąć patelnię z ognia i doprawić sosem solą i pieprzem. Trzymaj ciepło, przykryte.
Jeśli używasz świeżego taglierini, strząśnij nadmiar mąki. Gotuj świeże taglierini ze szparagami w 6-litrowym garnku wrzącej osolonej wody, aż makaron będzie al dente, około 1 minuty. (W przypadku suszonego makaronu postępuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu i dodaj szparagi w ostatniej chwili gotowania.) Rezerwa 1/2 szklanki wody do gotowania i spuścić makaron i szparagi w durszlaku.
Wrzucić makaron i szparagi w dużej misce z ' puchar sos (bez smalców), jedna trzecia nasturtiums, i tyle zarezerwowane wody makaronu, aby utrzymać wilgotne. Pozostałe nasturcje wymieszać w sosie.
Aby podać, zawiń każdą porcję taglierini wokół widelca do rzeźbienia i przenieś na środek talerza zupy. Surround ze szparagami, morelami i sosem.
Dla prostszej prezentacji, wystarczy wrzucić makaron i mieszankę szparagów z sosem i nasturcjami, dodając trochę wody z makaronu, jeśli to konieczne.